De Universiteit Utrecht volgt de instructies van de Nederlandse regering over de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die de verdere verspreiding van het coronavirus voorkomen. Op de website van de universiteit vind je meer algemene vragen over gezondheid en besmettingen. Lees meer over de hygienemaatregelen of lees de huisregels in de gebouwen van de Universiteit Utrecht.

Zelftesten

De overheid stelt gratis zelftesten beschikbaar voor medewerkers en studenten. We vragen iedereen om er een gewoonte van te maken om twee keer per week een zelftest te doen, juist als je geen klachten hebt. Je kunt de zelftesten gratis bestellen. Ook zijn zelftesten bij de recepties in onze gebouwen beschikbaar. En heb je wel klachten? Maak dan een afspraak bij de GGD om je te laten testen.

Test- en vaccinatielocatie in het USP

In het Bestuursgebouw (Heidelberglaan 8) is een test- en vaccinatielocatie van de GGD. Voor het tetsten dien je een afspraak te maken. Lees meer over o.a. de openingstijden en wat je mee moet nemen. 

Op www.uu.nl lees je wat je doet als jijzelf of een huisgenoot (lichte) symptomen van het coronavirus hebben. Lees ook de coronaspelregels in studentenhuizen (pdf) als een huisgenoot wordt getest/positief is.

Als een vriend of huisgenoot in quarantaine is, kan dit uitdagingen opleveren. Hieronder vind je  een aantal tips over hoe je hiermee om kunt gaan:

  • Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar respecteer de quarantaine en bewaar fysiek afstand.
  • Er zijn allerlei praktische manieren om een huisgenoten of vrienden in quarantaine te helpen. Je kunt bijvoorbeeld boodschappen voor diegene doen. Vraag iemand in quarantaine hoe je kunt helpen.
  • Quarantaine kan ertoe leiden dat mensen zich geïsoleerd en eenzaam voelen. Geef elkaar wat extra aandacht en zorg ervoor dat je regelmatig (digitaal) contact hebt.
  • Wil je een nieuwe internationale student helpen? Meld je aan als pre-departure mentor bij ESN Utrecht.

Voor internationale studenten van het UCU zijn ruimtes beschikbaar op de campus waar zij eventueel in quarantaine kunnen. 

Informeer de docent waar je onderwijs bij volgt en neem contact op met de docent/cursuscoördinator indien het onderwijs betreft met aanwezigheidsplicht.

Dreig je een toets te missen omdat je in quarantaine moet of kort ziek bent, neem dan contact op met de examencommissie van je opleiding. Bij sommige faculteiten wend je je tot het onderwijssecretariaat.

Kijk op de studentensite van je opleiding wat de procedure is.