Salade

Studenten en studentenorganisaties kunnen catering bestellen bij Sodexo. Voor zowel grote als kleine evenementen is er een breed scala aan mogelijkheden. Om er voor te zorgen dat er geen onnodige kosten in rekening worden gebracht, wordt altijd in nauw overleg een product op maat samengesteld. Kijk op uu.sodexoeducation.nl, neem contact op via uu.nl@sodexo.com of 030 – 253 85 46 of loop langs één van de Sodexo-locaties.

Future Food Lab

Het Future Food-eiland in het Educatoriumrestaurant is de plek waar je nieuwe, duurzame, en smakelijke gerechten vindt. Daarnaast zijn er exposities en activiteiten rondom wisselende, voedselgerelateerde thema’s. Neem een kijkje in de houten huisjes in het restaurant om te ontdekken wat er op de universiteit gebeurt op het gebied van voedsel en duurzaamheid. Lees meer over het Future Food Lab.

Aanbesteding catering 2019-2020

Aanbesteding catering 2019-2020

Het contract met cateraar Sodexo loopt op 8 juli 2020 af. Daarom is het Facilitair Service Centrum (FSC) inmiddels gestart met de voorbereidingen voor een Europese aanbesteding. De basis hiervoor is een visie op catering:

De horeca, retail en banquetingservices van de Universiteit Utrecht zijn inspiratievol, ambitieus, duurzaam, vol ondernemerschap en sluiten aan bij de behoeftes van studenten, medewerkers, bezoekers en bewoners op het gebied van eten en drinken. Er is voor ieder wat wils!

De Universiteit Utrecht vindt het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt op haar drie campussen. De catering kan hieraan een bijdrage leveren, bijvoorbeeld door het aanbod, het personeel en de inrichting van de locaties. De cateringlocaties zijn de plekken waar (internationale) doelgroepen elkaar ontmoeten, samenwerken, ontspannen, studeren en eten en dus de communityvorming ondersteunen.

Aanbesteding horeca en retail planning

Op het gebied van duurzaamheid daagt de UU de nieuwe cateraar uit tot het verduurzamen van de catering. Dan gaat het om de bereiding en herkomst van de producten, maar ook om het tegengaan van voedselverspilling, beperken van logistieke bewegingen, verminderen van afvalstromen en het verminderen van water- en energieverbruik. Ook het aantrekkelijk aanbieden van verantwoorde keuzes en het helpen van mensen bij het maken van een bewustere keuze voor verantwoorde voeding zijn wensen van de universiteit

Het FSC haalt op allerlei manieren input op voor de aanbesteding. Bijvoorbeeld via:

  • gesprekken met stakeholders: van het College van Bestuur, faculteitsdirecteuren en de universiteitsraad tot demandmanagers, faculteitsraadsleden en studentassessoren;
  • advies van UU-experts op gebied van duurzaamheid en gedragsbeïnvloeding, en van andere organisaties zoals de Hogeschool Utrecht;
  • per projectfase een wisselende klankbordgroep met daarin vertegenwoordigers van diverse doelgroepen;
  • brainstormsessies met medewerkers en studenten;
  • eerdere klanttevredenheidsonderzoeken.

Wil je meer weten over de aanbesteding voor catering? Neem dan contact op met contract- en leveranciersmanager Anna Stamp-Jongbloed.