Bij Career Services geloven we dat diversiteit op de werkvloer een meerwaarde is. Daarbij weten we ook dat de aanloop naar de arbeidsmarkt niet voor iedereen hetzelfde is. Daarom besteden we tijdens de Diversiteitsmaand oktober extra aandacht aan dit thema.

Heb je vragen over:

  • Hoe je als introvert persoon een sollicitatie kan voorbereiden?
  • Het vermelden van een functiebeperking op je cv of in een gesprek?
  • Hoe je tijdens een sollicitatiegesprek kan omgaan met ongemakkelijke vragen over bijvoorbeeld jouw culturele achtergrond, kinderwens, etc.?
  • Hoe jouw perspectief een meerwaarde kan zijn op de arbeidsmarkt?

Plan dan een persoonlijk gesprek in met een Career Officer. Kan je op onderstaande data niet? Je bent altijd welkom om dan een afspraak te maken via deze pagina.

Ben je op zoek naar een stage of eerste baan? Tegenwoordig staat diversiteit en inclusie bij veel bedrijven en organisaties hoog op de agenda. Maar wat kan dit voor jou betekenen?

Het kan nuttig zijn om tijdens het solliciteren in te spelen op de visie van een bedrijf of organisatie. Tegelijkertijd kan je nog steeds met vragen zitten over waar je bijvoorbeeld een functiebeperking op je cv vermeld. Of vragen over hoe om te gaan met lastige of ongewenste vragen of opmerkingen tijdens een sollicitatiegesprek, over bijvoorbeeld je culturele achtergrond of geaardheid. In deze sessie gaat Career Officer Thérèse Albers dieper in op verschillende aspecten van het sollicitatieproces, met experts uit het veld en ervaringsdeskundigen die het perspectief van de werkgever kunnen toelichten. Irene Stortenbeek van SWOM (Stichting Studeren en Werken op Maat), sluit aan, evenals Melvin Tjoe Nij, oprichter van inclusief recruitment en adviesagentschap Global People, bestuurslid VNO NCW Amsterdam, RvA FeB faculteit UVA Bestuurslid bij VNO-NCW Metropool Amsterdam). Ilona Mol is student Interculturele Communicatie, lid van Platform Onbeperkt Studeren en heeft de diagnose ASS. Zij sluit aan als ervaringsdeskundige en deelt wat zij ondervond bij het zoeken en bemachtigen van een bijbaan en stage.

Inschrijving loopt via het platform CareerFairy. Heb je van tevoren al vragen? Stuur deze van tevoren anoniem in en we proberen deze tijdens de sessie te beantwoorden.

Kosten: Gratis

Taal: Engels

Aanmelden: 25 oktober, van 11:00-12:00 uur via livestreaming platform CareerFairy

Diversiteit op de werkvloer betekent dat het personeelsbestand bestaat uit mensen met verschillende culturele achtergronden, gender, carrièrepaden, skills en/of LHTBIQ+ collega’s, werknemers met een functiebeperking etc. Diversiteit leidt binnen community’s en werkplekken tot meer productiviteit, tolerantie en het gevoel van ergens welkom zijn. Echter, verschillen van de meerderheid kan ook ongemakkelijk zijn, zelfs in de mate dat je ‘minority stress’ kan ervaren. Het kan betekenen dat je je meer vragen stelt over jezelf evenals over de omgeving waar je in bent beland. Hoe wil ik me gedragen? Wat wordt van mij verwacht? In sommige organisaties lijkt deel uitmaken van de mainstream een voorwaarde voor succes. Hoe kun je daarmee omgaan?

Iedereen kan zich soms anders voelen, want we zijn allemaal uniek. 'Anders zijn' biedt een voedingsbodem voor specifieke kwaliteiten en perspectief. Dit kan heel waardevol zijn in een organisatie, maar ook in een werkgroep van je opleiding, of in een bijbaan. In deze workshop gaan we op zoek naar jouw specifieke kwaliteiten en bekijken we hoe je die kunt benutten in je werk of in een andere omgeving. We zullen ook ingaan op professionele en sociale situaties waar het ‘anders zijn’ ter sprake komt. Je kunt daarin oefenen te staan voor wie je bent en de aansluiting te behouden met de anderen. Het wordt een interactieve workshop, waar de focus ligt op uitwisseling en plezier. Doe ook mee!

Kosten: Gratis

Taal: Engels

Trainer: Jacky Limvers

Aanmelden: 26 oktober, van 15:00-17:00 uur (in Parnassos)