Hieronder lees je wat het traineeship IT precies inhoudt, wie de deelnemers zijn en wat de mogelijke opdrachten worden en waarom het een waardevolle ervaring is.

Op 1 september start het PhD-traineeprogramma van het departement Informatica samen met publieke organisaties. Er zijn 10 PhD traineeship posities beschikbaar voor o.a. afgestudeerde masterstudenten Informatica en Informatiekunde. In dit programma kun je in 6 jaar promoveren op een onderwerp in de Informatica en tegelijk je eerste stappen zetten in een carrière in de publieke sector. De succesvolle PhD-ers groeien door naar cruciale IT-functies binnen de publieke sector. Denk aan afdelingshoofd of senior projectleider/adviseur. Als PhD-trainee doe je 2 dagen per week onderzoek op een Informatica onderwerp en werk je 3 dagen per week aan zowel strategisch/tactische als operationele opdrachten. In het onderzoek werk je aan een aantal wetenschappelijke vraagstukken die leiden tot een aantal artikelen of een proefschrift.

Je komt voor het programma in aanmerking met een afgeronde wo-masteropleiding Informatica of Informatiekunde of een andere relevante opleiding zoals Data Science.

Aan het programma nemen organisaties uit de publieke sector deel zoals de gemeente Utrecht, Ministerie van Economische Zaken, de Politie en P-direct (verantwoordelijk voor alle HR-administraties van de rijksoverheid). Voor de gemeente Utrecht doet nu een van de PhD trainees op basis van verschillende databronnen onderzoek naar vroegtijdige voorspelling van schuldproblematiek. Onderzoeken bij andere opdrachtgevers betreffen o.a. Big Data, Security en Simulatie.

• Als PhD-trainee ben je fulltime in dienst van de organisatie uit de publieke sector
  • Je ontvangt een fulltime groeiend marktconform salaris met goede secundaire voorwaarden
  • Je werkt 3 dagen per week bij de opdrachtgever en 2 dagen per week op de universiteit
  • Gedurende het traject ben je deel van een groep van 10 PhD-trainees en word je zowel persoonlijk en als team begeleid door de programmacoördinator. Inhoudelijk word je begeleid door je opdrachtgever en je promotoren