Studentensite

In 9 stappen bij de les

Solis-id en wachtwoord (gebruikersnaam)

Solis-id

Je Solis-id is (in combinatie met je Solis-wachtwoord) je gebruikersnaam voor de meeste universitaire diensten. Je gebruikt je Solis-id ook om je aan te melden op computerwerkplekken. Weet je niet (meer) wat je Solis-id is? Neem dan contact op met UU for U Student Services.

Wachtwoord

Nieuwe studenten krijgen hun Solis-id en Solis-wachtwoord in twee aparte e-mails toegestuurd.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de de pagina over het Solis-id.

UU-Gmail

UU-Gmail is je universitaire e-mailadres. Je hebt dit e-mailadres ontvangen op je privé-emailadres bij je inschrijving.

Inloggen

Je kunt op deze pagina inloggen op UU-Gmail. Je gebruikersnaam is je UU-Gmail-adres (bijvoorbeeld: j.a.janssen@students.uu.nl).

Je wordt doorgestuurd naar een pagina met een geel venster waar je je UU-Gmailadres en wachtwoord op moet geven.

Wachtwoord 

Het wachtwoord is het wachtwoord wat bij je Solis-id hoort.

Meer informatie

Ervaar je problemen of zoek je handleidingen? Raadpleeg de UU-Gmail-pagina.

Wifi en online werken

Wifi

Op de universiteit kun je gebruik maken van het wifi-netwerk eduroam.

Zoek je de handleiding voor jouw laptop, tablet of telefoon? Bezoek de handleidingenwebsite.

Online werken

  • Wil je ergens anders bij je persoonlijke bestanden op je U-schijf? Op de pagina over je persoonlijke opslagruimte lees je hoe dit werkt.
  • Met Google Docs kun je online werken aan je documenten. Op de pagina Google Apps for Education lees je hier alles over.
  • Met Skype for business, onderdeel van Office365, kun je online chatten en samenwerken. 
  • Met MyWorkplace kun je studiesoftware overal flexibel gebruiken.
software downloaden

De faculteit Bètawetenschappen zorgt (ism UU-centraal) voor de vakspecifieke software en een aantal algemene pakketten zoals Microsoft Office. Vrijwel alle software is kosteloos beschikbaar.Voor de aanschaf van alle andere software ben je zelf verantwoordelijk. Met je universitaire account is ook veel verkrijgbaar via Surfspot.

Via SURFspot kun je software aanschaffen tegen lagere prijzen dan in de reguliere handel. Sommige producten zijn zelfs helemaal gratis. De licenties zijn ook geldig buiten de Universiteit, de software is dan dus van jou.

opslag

De U-schijf is je persoonlijke universitaire opslag (lees meer)

Alle studenten hebben onbeperkte opslag bij het Gmail-account, daarnaast geeft je Office 365 account recht op 1 Terabyte opslag in de Microsoft cloud.
Tot slot zijn er ook facultaire opslagvoorzieningen (beperkt voor studenten)

studierooster
  • PLANNING: de Betaplanner is een tool om je vakkenpakket bij de Faculteit Bètawetenschappen samen te stellen
  • BOEKEN/RESULTATEN: in Osiris student geef je je op voor onderwijs en toetsen, zie je resultaten en rooster in en wijzig je je adresgegevens
  • de ONDERWIJSCATALOGUS (ook wel cursuscatalogus) geeft cursusbeschrijvingen, praktische informatie en een rooster per cursus van het volledige cursusaanbod van de universiteit.
elektronisch leren

Blackboard is de online leeromgeving van de Universiteit Utrecht.
Inschrijven voor een cursus in Osiris zorgt automatisch (binnen een werkdag) voor toegang tot de betreffende Blackboardcursus. Ben je langer dan een dag ingeschreven voor een cursus maar verschijnt deze niet bij 'My courses'? Informeer dan bij je docent wat er aan de hand is.

Weblectures: er worden op verschillende plekken binnen de faculteit colleges opgenomen. Bekijk het overzicht van beschikbare opnames.

werkplekken & studielandschappen

In het Buys Ballot Gebouw, in het Minnaertgebouw en in het David de Wied gebouw zijn studielandschappen ingericht voor studenten van de faculteit. Er staan pc's voor vrij gebruik en er zijn aparte studieruimtes waar in groepsverband kan worden gewerkt. 
Aangezien de capaciteit in deze landschappen beperkt is wordt aangeraden over een eigen laptop te beschikken. 
Via de http://studyspot.uu.nl/ is op ieder moment na te gaan waar vrije werkplekken voor studenten te vinden zijn.

Printen, kopiëren en scannen

Printen, scannen en kopiëren doe je met een persoonsgebonden kaart, bijvoorbeeld je OV-kaart. Je printopdracht kun je vervolgens afdrukken op elke printer in de universiteit. Let op: je gebruikt je kaart (RFID) alleen om je aan te melden op de printers. Printtegoed is verbonden met je Solis ID, niet met je OV-kaart.

Opwaarderen

Je kunt direct je printtegoed opwaarderen via de online portal.

Bezoekers Universiteitsbibliotheek

Ook bezoekers van de Universiteitsbibliotheek kunnen printen. 

Handleidingen en meer informatie

Handleidingen voor het printen vanaf je eigen laptop vind je hier op onze handleidingenwebsite.

Uitgebreide informatie over printen vind je op de pagina printen, kopiëren en scannen.

overige info

Printvouchers bij de Bètafaculteit

Voor afdrukken die worden gemaakt als onderdeel van werkzaamheden voor een onderzoeksgroep of afdeling kun je een printvoucher aanvragen waarmee je je persoonlijke tegoed kunt ophogen. Het aanvraagformulier kunnen stagiaires van hun begeleider krijgen of ophalen bij de Science Servicedesk van de Bètafaculteit. Daar wordt ook de voucher verstrekt.

laptop

Sinds september 2014 wordt van nieuwe studenten verwacht dat ze over een laptop beschikken.

Linux

Er is een facultaire Linuxserver beschikbaar voor studenten, docenten en gasten. De bestanden op de netwerkschijf (hierover hieronder meer) zijn zowel vanaf de windowsinstallatie als ook vanaf de linuxdistributie beschikbaar. 
Meer informatie...

SVN

Er is voor de studenten en docenten van de faculteit een Subversion server (=svn server) beschikbaar waarmee versiebeheer kan worden gedaan: https://svn.science.uu.nl. Het gebruik hiervan kan zeer nuttig zijn vooral wanneer meerdere mensen gewerkt wordt aan een document. Vooral in projecten waarin gezamenlijk geprogrammeerd wordt is het bijzonder handig. 
Meer informatie...

* hulp/ondersteuning/meer info
  1. Voor computerproblemen en andere ICT-gerelateerde zaken, kun je terecht bij de Science Servicedesk van ICT-Bèta in het Buys Ballotgebouw en het David de Wiedgebouw.
  2. Op de wiki van ICTbèta vind je handleidingen, documentatie en toelichtingen op beschikbare faciltiteiten van de Betafaculteit.
  3. Overige IT-informatie op deze site

Feedback

Heb je een vraag of opmerking over deze pagina? Laat het ons weten.

Wiskunde