Timeslots

Het timeslotmodel

Om te voorkomen dat je hoorcolleges, werkgroepen of tentamens op hetzelfde tijdstip vallen, moet je je cursussen in verschillende timeslots inplannen. Met timeslots kun je zelf een studeerbaar rooster samenstellen. In het schema hieronder staat hoe de week in timeslots is verdeeld.

Timeslotmodel algemeen

Hoe gebruik je timeslots bij het inschrijven voor cursussen?

  • Het meest recente cursusaanbod, inschrijfcodes en bijbehorende timeslots vind je in de cursusbeschrijvingen in OSIRIS. Ook in de Cursusplanner zie je per cursus in welk timeslot deze wordt gegeven.
  • Een cursus valt in één of twee timeslots. Je kiest cursussen in verschillende timeslots. Bijvoorbeeld één cursus in timeslot A en één in timeslot B.
  • Wordt bij een cursus een lettercombinatie aangegeven (bv. C/D) dan valt het vak in beide timeslots en zorg je ervoor dat je andere cursussen in de andere timeslots vallen (dus A en/of B). Niet alle uren van het timeslot zullen worden gebruikt voor onderwijs.
  • In het cursusinschrijfscherm in OSIRIS zie je nogmaals in welk timeslot het vak wordt aangeboden (A, B, C, D of E, of een combinatie hiervan).
  • Het inschrijven voor cursussen in overeenkomende timeslots kan leiden tot overlap in onderwijs en/of toetsing, doe dit dus niet.

Het tentamen-timeslotmodel

Als een toets buiten het reguliere collegerooster wordt geroosterd, kan deze volgens het tentamen-timeslotmodel worden ingepland. De tijden zijn afwijkend van de collegetijden.

Het tijdslotmodel weergegeven in een schematische vorm. Toegankelijke versie in tabelvorm boven of onder deze afbeelding.