Inschrijven

Je schrijft je in voor cursussen via OSIRIS. In de eerste twee periodes van jaar 1 hoef je je nog niet zelf voor cursussen in te schrijven, daarna wel. In dit filmpje legt een biologiestudent uit hoe je je moet inschrijven voor een cursus.
Je kunt geen twee vakken in hetzelfde timeslot kiezen, tenzij je hier uitdrukkelijk toestemming voor hebt gekregen van je studieadviseur. Voor het zorgvuldig plannen van je vakken en het genereren van een persoonlijk rooster, kun je de cursusplanner gebruiken. Onder na-inschrijving en tips vind je een aantal handige tips voor bij het inschrijven.

Let op!: de meeste faculteiten hanteren een semesterinschrijving. Je moet je dan in juni inschrijven voor periode 1 en 2, en in oktober voor periode 3 en 4. De data kunnen per faculteit enigszins verschillen, kijk het dus altijd na op de website van de betreffende faculteit !

Je kunt je alleen voor cursussen inschrijven tijdens de inschrijfperiode van een blok. Hieronder zie je de inschrijfperiodes van jaar 2020-2021:

Periode 1

Di 2 juni t/m zo 28 juni 2020

Periode 2

Ma 14 september t/m zo 27 september 2020

Periode 3

Ma 2 november t/m zo 29 november 2020

Periode 4

Ma 1 februari t/m zo 28 februari 2021

Uitschrijven

Indien je je hebt ingeschreven voor een cursus die je bij nader inzien toch niet wilt volgen, schrijf je dan zo snel mogelijk weer uit zodat er een plaats vrijkomt voor een medestudent. Je schrijft jezelf uit via OSIRIS. Uitschrijven kan op z'n laatst via OSIRIS tijdens de reguliere inschrijfperiodes. Na de laatste datum van de na-inschrijving en voor aanvang van de cursus, kun je je wenden tot het studiepunt. Na aanvang van de cursus in uitschrijving niet meer mogelijk. Als je na de start van de cursus besluit te stoppen, verschijnt er een ‘ND’ (niet deelgenomen) in je dossier, dit heeft GEEN effect op het judicium (cum laude).

 1. Alle studenten, die afspraken hebben met de opleiding of de studieadviseur over het kunnen volgen van één of meerdere vakken, worden op voorhand geplaatst. Het gaat hier om:
  • Pre-masterstudenten
  • Studenten, die een minor hebben afgesproken (toestemming van de examencommissie)
  • Exchangestudenten
  • Studenten (met een contract vlgs. de regeling “Handicap”), die een aangepast studieprogramma volgen en door de studieadviseur toegezegd hebben gekregen, dat ze de cursus kunnen gaan doen.
 2. Vervolgens worden studenten geplaatst, die voldoen aan de ingangseisen en voor wie het vak verplicht is in het curriculum.
 3. Daarna studenten, die voldoen aan de ingangseisen en voor wie het vak een keuzevak is, dat behoort in de major-gebonden keuzeruimte in het examenprogramma.
 4. Daarna studenten, die voldoen aan de ingangseisen en voor wie het vak een vrij keuzevak is, dat behoort tot de profileringsruimte.
 5. Als laatste worden studenten geplaatst, die voldoen aan de ingangseisen en voor wie het een vrij keuzevak / bijvak is in de vrije keuzeruimte of profileringsruimte van een andere opleiding.

N.B.: MLS-studenten gaan mee in de voorrangsregeling als “eigen” studenten. Het is niet van belang, of zij bij Scheikunde of bij Biologie staan ingeschreven.