Loop je tijdens je studie tegen een probleem aan of zoek je persoonlijk advies? Studeren hoef je niet alleen te doen. Er zijn verschillende mensen die advies kunnen geven en kunnen begeleiden.

Bij de opleiding vind je begeleiders bij wie je terecht kunt voor vragen die te maken hebben met je studie. Voor andere vragen heeft de Universiteit Utrecht nog meer begeleiders die je kunt benaderen.

Bij Student Affairs Faculty of Science - Bachelors kun je terecht voor vragen over:

 • Cursusinschrijving
 • Rooster
 • Registratie studieresultaten OSIRIS
 • Studievoortgangoverzicht (SVO)
 • Afstuderen

De studentenbalie voor Bachelors vind je op de eerste verdieping van het Minnaertgebouw, kamer 1.20

 • Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 13.30 uur of op afspraak
 • Tussen 9:00 en 16:00 uur telefonisch bereikbaar op: 030 253 5888

Email per opleiding:

Studentmentoren zijn ouderejaars studenten die vragen kunnen beantwoorden over je studie, de universiteit en de stad Utrecht.

Heb je hulp nodig bij het maken van keuzes binnen je studieprogramma? Loop je studievertraging op of ben je juist toe aan meer uitdaging? Dit is je eerste aanspreekpunt. De tutor is een docent van je opleiding die doorgaans les geeft in het eerste jaar.

De studieadviseur voor het departement scheikunde is Lauw Klaassen. Zijn contactgegevens zijn:

Locatie: Minnaertgebouw, kamer 1.06
Telefoon: 030-2533794
E-mail: studieadviseur.chem@uu.nl

Lauw is aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag. Je kunt een afspraak met hem maken via de online agenda:

Extra tijd om je tentamen te maken

Als je een functiebeperking hebt kun je speciale voorzieningen aanvragen ter ondersteuning van je studie. Eén van de voorzieningen die je aan kunt vragen is tentamenverlenging, ofwel extra tijd bij tentamens. Dit houd in dat je per tentamen-uur 10 minuten extra de tijd krijgt om je tentamen te maken. Je kunt dan tijdens het tentamen langer in de zaal blijven zitten nadat het reguliere tentamen afgelopen is.

 

Hoe kan ik extra tijd bij mijn tentamens krijgen?

Neem contact op met je studieadviseur om je situatie te bespreken en te bepalen of - en welke ondersteuning er mogelijk is. Heb je een medische verklaring? Neem die dan mee naar je afspraak met de studieadviseur.

De afspraken over de voorzieningen worden in een contract vastgelegd. Met jouw toestemming wordt je recht op extra tijd in Osiris geregistreerd. Hierdoor kan je docent zien dat jij extra tijd krijgt bij het tentamen.

 

Extra tijd bij vakken van andere opleidingen of faculteiten

Bij andere opleidingen zijn extra tijd tentamens niet altijd op dezelfde locatie als het reguliere tentamen. Volg je een vak van een andere opleiding binnen de faculteit Bètawetenschappen dan krijg je hier vanzelf bericht over. Als je een vak volgt buiten de Bètafaculteit dan is het verstandig om op tijd informatie in te winnen over hoe extra tijd bij die opleiding geregeld wordt.

 

Vragen over extra tijd?

Als je vragen over extra tijd hebt kun je de extra-tijd coördinator mailen: ExtratijdNS@uu.nl.

Opleidingsoverstijgend

De universiteit heeft ook begeleiders voor opleidingsoverstijgende vragen. Bijvoorbeeld als je door bijzondere omstandigheden studievertraging oploopt en dit niet meer kunt oplossen door een aanpassing in het studieprogramma, of als je door psychische problemen niet goed kunt studeren. In het overzicht hieronder staan de begeleiders die je kunt benaderen.

Zie ook de studeertips en tools en trainingen die je verder kunnen helpen.

Bij Studentenservice kun je terecht voor informatie over studeren en het studentenleven, zoals informatie over aanmelding en inschrijving, collegegeld, studiefinanciering, bestuursbeurzen, arbeidsmarktoriëntatie, studentenorganisaties en studeren in het buitenland.

Een studentendecaan begeleidt en adviseert studenten die door overmacht studievertraging oplopen of dreigen op te lopen. Bijvoorbeeld door een handicap, (chronische) ziekte, bestuurswerk, topsport of bijzondere familieomstandigheden. Je kunt bij de studentendecaan terecht voor financiële of juridische vragen over wettelijke of universitaire regelingen. Via Studentenservice kun je telefonisch (of in persoon) een afspraak maken.

Studentenpsychologen helpen je bij het oplossen van persoonlijke en studiegerelateerde problemen die je studievoortgang in de weg staan. Lees de tips en tools die je alvast verder kunnen helpen of maak een afspraak bij een studentenpsycholoog.

Het Skills Lab brengt zo helder mogelijk in kaart wat er allemaal te vinden is aan:

 • trainingen
 • workshops
 • cursussen
 • individuele begeleiding
 • tools

Op het gebied van academische vaardigheden (beter en effectiever te studeren, onderzoeken of communiceren)

De career officers van Career Services helpen je bij het oriënteren op de arbeidsmarkt. Je kunt hier onder meer terecht voor loopbaantrainingen, een review van je sollicitatiebrief of CV of een individueel adviesgesprek.

Twijfel je over de gekozen bacheloropleiding? De studieloopbaanadviseur geeft workshops herorientatie studiekeuze. Heb je moeite met het kiezen van een master, dan is er de workshop Kiezen voor master en loopbaan.

Het Platform Onbeperkt Studeren is een platform voor en door studenten met een functiebeperking. Naast inspraak in het beleid en het geven van voorlichting, begeleiden ze studenten met een functiebeperking zoals dyslexie, AD(H)D, autisme etc. Wil jij meer weten of heb je behoefte aan extra ondersteuning of begeleiding voor bij je studie of buiten je studie zoals wonen, werken en uitgaan? Wellicht is een buddy wel iets voor jou. Kijk op: https://students.uu.nl/onbeperktstuderen