Informatie over je rooster is te vinden OSIRIS, MyTimetable, de MyUUApp en in de Cursusplanner Je kunt in de cursusplanner je eigen rooster samenstellen en een overzicht maken. Een korte handleiding van de Cursusplanner: klik ‘bacheloropleidingen’ aan, kies je major, en het juiste jaar. Klik op het icoontje van de rugzak (backpack) links naast de cursusnamen, de rugzak wordt oranje. Klik in de zwarte balk bovenin het scherm op ‘mijn rooster’ (links van het midden). Het rooster van de geselecteerde vakken wordt nu zichtbaar. Let goed op: je groepsnummer kan verschillen m.b.t. hoorcolleges, werkcolleges en practica.

Een studiejaar aan de Universiteit Utrecht bestaat uit vier periodes van 10 weken. Per periode kun je 15 EC behalen, in totaal kun je in een jaar 60 EC behalen. 1 EC komt overeen met ongeveer 28 studie-uren.

De jaarplanning van de Bètafaculteit vind je hier. LET OP: collegevrije weken zijn vaak hertentamenweken!

Al het onderwijs is geroosterd naar het timeslotmodel (zie tabel hieronder). Dat betekent dat per cursus de dagdelen bekend zijn waarbinnen de onderwijsactiviteiten geroosterd kunnen worden. Gemiddeld zal de helft van de beschikbare tijd ingeroosterd zijn voor onderwijs (hoorcolleges, werkgroepen, etc.); de rest van de tijd is bedoeld voor zelfstudie.Met behulp van het onderstaande timeslotmodel kun je zelf achterhalen of cursussen van je keuze in dezelfde periode samen gevolgd kunnen worden of elkaar uitsluiten.

Timeslots: voorkom dat cursussen overlappen

Kies je cursussen in verschillende timeslots om te voorkomen dat je hoorcolleges, werkgroepen of tentamens op hetzelfde tijdstip moet volgen. Cursussen in verschillende timeslots kun je dus altijd combineren. De weekindeling is als volgt: