Profileringsruimte / minors

Je kunt je profileringsruimte van 45 EC vullen met keuzecursussen en/of een minor die aansluit bij jouw interesses, ambities en talenten. Keuzes in de profileringsruimte kunnen je helpen om aansluiting te vinden bij een bepaalde Master of bij de arbeidsmarkt. Er geldt een niveaueis van tenminste 15 EC op niveau 2 of 3 (OER 3.7.2).

Losse keuzecursussen
Je kunt kiezen voor verbreding door keuzecursussen buiten je eigen studieprogramma te volgen, of voor verdieping door juist meer keuzecursussen te volgen binnen je studieprogramma. Bèta-breed worden er ook interdisciplinaire keuzecursussen aangeboden, herkenbaar aan een ß-icoontje in de Cursusplanner  en de cursuscode die start met 'BETA-...'.

Wil je in de profileringsruimte een cursus volgen buiten je eigen majorprogramma, bij een ander departement of zelfs bij een andere universiteit? In geval van twijfel over de mate van overlap met reeds gevolgde cursussen dien je zelfde mate van overlap bij de Kamer Scheikunde (of Biologie) van de examencommissie UGS tijdig te laten checken. 

Zie het aanvraagformulier voor toestemming voor het volgen van een cursus waarover je twijfelt of het overlapt onder ‘Examencommissie UGS’, vervolgens doorklikken op Kamer Scheikunde (of Biologie). 

Minoren
Kies je voor een minor, dan heeft dat een minimale omvang van 30 EC en een maximale omvang van 45 EC en leidt het tot een minor-aantekening op je Bachelorsdiploma. Let goed op de ingangseisen en of de cursussen wel in je planning passen.

Hieronder hebben we een paar veel gekozen minoren in de etalage gezet.