Oriënteer je tijdig op een vervolgmaster. Informatie over gevraagde voorkennis vind je over het algemeen onder 'Admission and Application' ('Toelating en aanmelding').

Als je na het behalen van je bachelordiploma Scheikunde een master wilt volgen aan de UU dan zijn er de volgende opties:

Met een duidelijk duurzaamheidsprofiel kun je ook denken aan:

Studenten die de major MLS volgen en hun keuzevakken daarop afstemmen kunnen ook voor de bovenstaande Masters kiezen.

MLS studenten kunnen zich daarnaast oriënteren op de andere Masters die worden aangeboden door de Graduate School for Life Sciences (GSLS). Bestudeer tijdig de gevraagde voorkennis:

Meer informatie over de inhoud van de programma's van de GSLS Masters vind je in de Study Guide GSLS.

Bij Geneeskunde wordt de Selective Utrecht Medical Master georganiseerd. In deze vierjarige master word je als student met een biomedische of lifescience bachelor opgeleid tot arts én klinisch onderzoeker. Zoals de titel al verraadt is er een zeer strenge selectieprocedure.

Voor studenten die meer geïnteresseerd zijn in Business, Education & Communication, of Philosophy zijn de volgende UU-masterprogramma’s interessant:

Meer masters

Bekijk ook het gehele aanbod van masters van de Universiteit Utrecht.

Masterkeuze

Bij de meeste masterprogramma’s is het hebben van bepaalde voorkennis gewenst of vereist. Je vindt de eisen in de omschrijving van het Masterprogramma op hun website en in de Onderwijs- en Examenregelingen (OER) van de Graduate Schools. Blijf je met vragen zitten? Neem dan tijdig contact op met de programmacoördinator.van de Master van je keuze.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een master? Dan kun je voor advies terecht bij de studieadviseur.