Onderstaande informatie gaat over het studiejaar 2019-2020.
Informatie over komend studiejaar 2020-2021 volgt begin juli.

Welkom bij de opleiding Scheikunde van de Universiteit Utrecht!

Op maandag 2 september 2019 start het introductieprogramma 2019-2020 van Scheikunde van de Universiteit Utrecht. We ontvangen je graag vanaf 9.00 uur in het Koningsbergergebouw op 1 hoog. Daar start om 9.30 het programma in zaal Atlas.

De introductie wordt mede verzorgd door de introductiecommissie van de Scheikunde studievereniging ‘Proton’. Alles over de introductieweek lees je in het gemailde Introductieboekje. Deelname aan de introductie-activiteiten van Proton is niet verplicht, maar we bevelen het wel van harte aan. Het introductiecollege op maandag en de hoor- en werkcolleges op donderdag en vrijdag zijn uiteraard wel verplicht.

Van maandagmiddag 2 t/m woensdag 4 september is het kamp, inschrijven via deze link: https://ussproton.nl/inschrijven-introductie 

Mocht je over de introductieweek vragen hebben, dan kun je terecht bij de Introductiecommissie: introductiecommissie@ussproton.nl

Je studieboeken kun je het handigst bestellen via de Utrechtse Scheikundige Studentenvereniging 'Proton'. Als je lid wordt, krijg je tot 15% korting. In de brief over boekverkoop lees je hoe je dat doet. Om ervoor te zorgen dat je boekenpakket al klaar ligt, moet je je boeken in de zomer al bestellen via https://proton.itdepartment.nl/

Let op: doe je de dubbele bachelor Scheikunde-Natuurkunde, dan geldt voor jou de brief over boekverkoop Scheikunde-Natuurkunde. Voor de boeken van Natuurkunde krijg je een aparte brief van die opleiding.

Er zijn kosten verbonden aan deelname aan het practicum. Het formulier voor de eenmalige machtiging ontvangen we graag ingevuld en ondertekend retour voor 1 augustus. Instructies voor de verzending vind je op het formulier.

Iedere bachelor student is verplicht over een laptop te beschikken bij de start van de studie waarop minimaal Windows 10 kan draaien. Uitgebreide informatie over de eisen vind je hier. Overweeg je een aanschaf, dan raden we je aan je te oriënteren bij de Campusshop. Bijna alle benodigde software wordt kosteloos beschikbaar besteld door de faculteit, en kun je gaan downloaden zodra je UU studentenaccount beschikbaar is. 

Als je een functiebeperking, handicap, of chronische ziekte hebt, die van invloed kan zijn op het verloop van je studie, geef dit dan vóór de start van het studiejaar aan bij de studieadviseur Lauw Klaassen (studieadviseur.chem@uu.nl). Dit zal vertrouwelijk worden behandeld. Meer informatie over studeren met een functiebeperking, handicap of chronische ziekte kun je hier vinden: https://www.uu.nl/bachelors/algemene-informatie/informatie-voor-nederlan...

Voor alle praktische vragen die je als nieuwe student mocht hebben over de opleiding, zoals over je rooster, collegekaart, en de UU-gmail account waarop je in het vervolg al je studiegerelateerde mails zult ontvangen, verwijs ik je graag naar deze website in de digitale studiegids:

https://students.uu.nl/beta/scheikunde/nieuwe-student

Voor eventuele vragen kun je het Bachelor Studiepunt bereiken op tel.nr. 030 – 253 3792. Per e-mail is het Bachelor Studiepunt bereikbaar op science.chem.ba@uu.nl. De balie van het Bachelor Studiepunt in het Minnaertgebouw, kamer 1.20, is vanaf 8 juli t/m 29 augustus open op ma t/m vr van 10.00-12.00u; na 29 augustus van 10.00-13.30u.

Overzicht introductieprogramma Scheikunde 2019

Deelname aan de introductieweek is op vrijwillige basis. Vanuit de opleiding zijn er echter een aantal bijeenkomsten waar je verplicht bij aanwezig moet zijn. Dit zijn de officiële inschrijving voor de opleiding op maandag, inclusief de lunch en de kennismakingsspellen en het college/practicumintroductie op donderdag- en vrijdagochtend.