ROND HALF JUNI 2019 ZAL ER EEN UPDATE VERSCHIJNEN VAN ONDERSTAANDE TEKST, VOOR STUDENTEN DIE STARTEN IN 2019-2020.

 

Welkom!

Op maandag 3 september 2018 start het introductieprogramma 2018-2019 van Scheikunde van de Universiteit Utrecht. We ontvangen je graag vanaf 9.00 uur in het Koningsbergergebouw. Daar start om 9.30 het programma in zaal Atlas. Een beknopt overzicht van het introductieprogramma vind je onderaan deze pagina.

De introductie wordt mede verzorgd door studievereniging U.S.S. Proton. In deze brief heten zij jullie welkom. Deelname aan de introductieactiviteiten van de studievereniging is niet verplicht, maar we bevelen het wel van harte aan. Het introductiecollege op maandag en de colleges in de eerste week, op donderdag en vrijdagochtend, zijn uiteraard wel verplicht. Alles over het programma van de introductieperiode lees je in het Introboekje. Je opgeven doe je via deze link. Vul dit formulier voor 27 augustus in. Mocht je vragen hebben, dan kun je terecht bij de Introductiecommissie

Je studieboeken kun je het handigst bestellen via U.S.S. Proton. Als je lid wordt van Proton, krijg je tot 15% korting. In deze brief over boekverkoop lees je hoe je dat doet. (Ga je Scheikunde&Natuurkunde studeren, lees dan deze brief over boekverkoop.)Om ervoor te zorgen dat je boekenpakket al klaar ligt, moet je je boeken in de zomer al bestellen via bestelsnel.ussproton.nl

Er zijn kosten verbonden aan deelname aan het practicum. Het formulier voor de eenmalige machtiging ontvangen we graag ingevuld en ondertekend retour voor 1 augustus. Instructies voor de verzending vind je op het formulier.

Iedere bachelor student Scheikunde is verplicht over een laptop te beschikken bij de start van de studie waarop minimaal Windows 10 kan draaien. Uitgebreide informatie over de eisen vind je hier. Overweeg je een aanschaf, dan raden we je aan je te orienteren bij de Campusshop. Bijna alle benodigde software wordt kosteloos beschikbaar besteld door de faculteit, en kun je gaan downloaden zodra je UU studentenaccount beschikbaar is. 

Als je een functiebeperking, handicap, of chronische ziekte hebt, die van invloed kan zijn op het verloop van je studie, geef dit dan vóór de start van het studiejaar aan bij de studieadviseur Lauw Klaassen (studieadviseur.chem@uu.nl). Dit zal vertrouwelijk worden behandeld. Meer informatie over studeren met een functiebeperking, handicap of chronische ziekte kun je hier vinden.

De Wiskunde Zomercursus is geschikt wanneer je Wiskunde B in je vwo-pakket had en daarvoor lager dan een 7 hebt gescoord en/of als je graag je basiskennis wilt verstevigen voor je aan je studie start. De zomercursus vindt plaats van maandag 21 augustus tot en met vrijdag 25 augustus. Wil je deelnemen? Vul dan het registratieformulier in. De deadline voor 1 augustus. Vervolgens krijg je van Almar de Ronde een bevestiging en een verzoek om te betalen. Kosten: 90 euro, Plaatsing is helaas niet gegarandeerd: als de cursus vol komt (er zijn 60 plaatsen) dan krijgen studenten Aardwetenschappen voorrang. Voor meer informatie kun je terecht bij Almar de Ronde.

Voor eventuele vragen kun je het Bachelor Studiepunt bereiken op tel.nr. 030 – 253 3792. Per e-mail is het Bachelor Studiepunt bereikbaar op science.chem.ba@uu.nl. De balie van het Bachelor Studiepunt in het Minnaertgebouw, kamer 1.20, is vanaf 2 juli t/m 13 augustus geopend op maandag tot en met vrijdag van 10:00-12:00. Vanaf 13 augustus is de balie geopend van 10:00-13:30.