Wil je meer halen uit je studietijd, beter, effectiever studeren, onderzoeken of communiceren?
Het Skills Lab is het loket van de Universiteit Utrecht dat je de weg wijst als je (academische) vaardigheden verder wilt ontwikkelen, naast dat wat je opleiding je te bieden heeft. In en om de UU is veel aanbod dat voor iedere student toegankelijk is: cursussen en workshops, individuele begeleiding en tools waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Dat aanbod vind je op deze pagina. Of kom langs bij onze balie op de tweede etage van de Universiteitsbibliotheek op de Uithof.

Vind je niet wat je zoekt? Neem dan contact op met ons. 

skillslab@uu.nl
Begeleiders bij je eigen opleiding

Studieadviseur
Bij je studieadviseur kun je terecht voor vragen over bijvoorbeeld het onderwijsprogramma, het bindend studieadvies (BSA) en exameneisen. Raadpleeg je studieadviseur ook bij persoonlijke problemen die invloed hebben op je studie. Spreekuurtijden van de studieadviseurs vind je in de studiegids en onder ‘begeleiding en advies’ bij je opleiding.

Tutor
Heb je hulp nodig bij het maken van keuzes binnen je studieprogramma? Loop je studievertraging op of ben je juist toe aan meer uitdaging? Dit is je eerste aanspreekpunt. De tutor is een docent van je opleiding die doorgaans les geeft in het eerste jaar.

Studentmentor
Studentmentoren zijn ouderejaars studenten die vragen kunnen beantwoorden over je studie, de universiteit en de stad Utrecht. Niet iedere opleiding zet studentmentoren in, vraag daarom aan je tutor of zij aanwezig zijn bij je opleiding.

Of kijk op de pagina Begeleiding en advies

Direct naar de aanbieders

Het aanbod op het gebied van allerhande (academische) vaardigheden en hulp tijdens je studie is groot. Hier vind je alle aanbieders bij elkaar.

Contactadres Skills Lab:

Adres: 
Universiteitsbibliotheek de Uithof, kamer 2.45
Heidelberglaan 3, 3584 CS Utrecht

Telefoon nummer: 030-253 6300
E-mail: skillslab@uu.nl