Inschrijven cursus

Inschrijven

Je schrijft je in voor cursussen via OSIRIS. Voor het zorgvuldig plannen van je vakken en het genereren van een persoonlijk rooster, kun je de cursusplanner gebruiken.

Hou rekening met deze dingen:

- Je kunt geen twee vakken in hetzelfde timeslot kiezen, tenzij je hier uitdrukkelijk toestemming voor hebt gekregen van je studieadviseur. 
- Je kunt je alleen voor cursussen inschrijven tijdens de inschrijfperiode van een blok. Neem direct contact op met de studieadviseur als je je tijdens de na-inschrijfdagen (volgend op een inschrijfperiode) door overmacht niet hebt kunnen inschrijven.

Let op! De meeste faculteiten hanteren een semesterinschrijving. Je moet je dan in juni inschrijven voor periode 1 en 2, en in oktober voor periode 3 en 4. De data kunnen per faculteit enigszins verschillen, kijk het dus altijd na op de website van de betreffende faculteit!.

Inschrijfperiodes 2023-2024 - bètawetenschappen

Semester 1

Periode 1: 30 mei t/m 23 juni 2023
Periode 2: 18 september t/m 29 september 2023

Semester 2

Periode 3: 30 oktober t/m 24 november 2023
Periode 4: 29 januari t/m 23 februari 2024

Uitschrijven

Indien je je hebt ingeschreven voor een cursus die je bij nader inzien toch niet wilt volgen, schrijf je dan zo snel mogelijk weer uit zodat er een plaats vrijkomt voor een medestudent. Je schrijft jezelf uit via OSIRIS. Uitschrijven kan op z'n laatst via OSIRIS tijdens de reguliere inschrijfperiodes. Na de laatste datum van de na-inschrijving en voor aanvang van de cursus, kun je je wenden tot het studiepunt. Na aanvang van de cursus in uitschrijving niet meer mogelijk. Als je na de start van de cursus besluit te stoppen, verschijnt er een ‘ND’ (niet deelgenomen) in je dossier, dit heeft GEEN effect op het judicium (cum laude).