Bijvakken

Ben je student aan de Universiteit Utrecht of een andere hoger onderwijsinstelling (hbo en wo) dan is het mogelijk om één of een aantal bachelor- of mastercursussen aan de faculteit Bètawetenschappen te volgen als bijvak.

Cursusaanbod

Als je wilt zoeken in het onderwijsaanbod van de faculteit dan kun je in de universitaire OSIRIS Onderwijscatalogus zoeken naar cursussen. Hierin vind je onder andere cursusbeschrijvingen, cursusroosters en of je de betreffende cursus als bijvakker kunt volgen. Bekijk ook de bacheloropleidingen en masterprogramma's die worden geboden door de faculteit Bètawetenschappen. Als je bijvakken volgt of wilt volgen in het kader van een minor, lees dan de informatie bij die minor die je vindt via het overzicht minors van Bètawetenschappen.

Roosters

Bekijk de academische jaarkalender van de Universiteit Utrecht voor informatie over de indeling van het studiejaar in semesters en blokken. De Cursusplanner is een handige online tool voor het samenstellen van een persoonlijk rooster uit het aanbod van onze faculteit.

Inschrijven

Je moet je inschrijven voor elke cursus die je wilt volgen. Eventuele ingangseisen voor een cursus vind je in de beschrijving in de Onderwijscatalogus. Hoe je je kunt inschrijven voor een cursus, hangt af of je student van de Universiteit Utrecht bent of niet. Je kunt jouw status selecteren in onderstaande lijst.

Inschrijven doe je gedurende de cursusinschrijvingsperiode van de faculteit Bètawetenschappen

Inschrijfperiodes 2023-2024 - bètawetenschappen

Semester 1

Periode 1: 30 mei t/m 23 juni 2023
Periode 2: 18 september t/m 29 september 2023

Semester 2

Periode 3: 30 oktober t/m 24 november 2023
Periode 4: 29 januari t/m 23 februari 2024