Major Natuur- en sterrenkunde

De major Natuur- en Sterrenkunde omvat 135 EC. In combinatie met een profileringsruimte van 45 EC vormt dit de bacheloropleiding Natuur- en Sterrenkunde.

Binnen de major Natuur- en sterrenkunde zijn 11 cursussen (82,5 EC, inclusief het bacheloronderzoek van 15 EC, telt voor twee) verplicht. Daarnaast kies je 7 keuzecursussen (52,5 EC).
Je kunt meer dan 7 keuzecursussen uit de lijst van natuurkunde keuzecursussen kiezen, door hiervoor je profileringsruimte te gebruiken.

Let op: van deze keuzevakken dienen minimaal 4 vakken van niveau 3 (gevorderd niveau) te zijn.

De globale opbouw van het studieprogramma vind je in het schema hieronder.

Overzicht studieprogramma

Hulp met je planning

De Vakkenvuller kan je helpen om een studieplanning te maken. Dit is een programma waarmee je vakken in een 3-jarig rooster plaatst.

Tip: Download regelmatig de nieuwe versie. Elke versie vraagt zelf de gegevens te updaten, het programma wordt dus niet automatisch geüpdate.

Verplichte cursussen:

 

Kies 7 cursussen uit onderstaande lijst. Bij keuze gelden de volgende regels:

1) op niveau 3 moet voor ten minste 30 ec aan cursussen worden gekozen, en een bacheloronderzoek worden gedaan van 15 ec.

2) op niveau 2 moet voor ten minste 15 ec aan cursussen worden gekozen waarbij geldt dat Stromingsleer en transportverschijnselen (NS-265B) of Structuur van de materie (NS-266B) wordt gekozen, beide mag ook.