Vanwege de huidige situatie moeten alle studenten thuis studeren. Thuis ben je echter veel op jezelf aangewezen en daardoor kan het lastiger zijn om effectief te blijven studeren. Het Skills Lab helpt je hierbij. 
 

  • Tips voor schrijven en studeren vanuit huis: we hebben tips over planning, productiviteit en thuis studeren voor je op een rij gezet 
  • Praten over je scriptie, paper of essay helpt je verder! Je kan een afspraak maken met een schrijfcoach en online verschillende strategieën bespreken. Zeker als je nu meer schrijfopdrachten krijgt dan normaal, kan het fijn zijn dit met iemand te bespreken.
  • Maak een afspraak met een studeercoach: bespreek je planning en zoek samen naar een manier waarop jij thuis effectief kunt werken, want hoe blijf je productief in deze tijd? De studeercoaches helpen je om weer meer structuur te krijgen.
  • Thuis en in je eentje je scriptie schrijven kan een uitdaging zijn. Misschien mis je het om met iemand te sparren over je scriptie of ontbreekt de structuur van iedere dag naar de UB gaan. Ontdek wat de digitale doorschrijfweek voor je kan betekenen. 
  • Wil je meer vaardigheden leren of heb je nu juist meer tijd om jezelf te ontwikkelen? Kijk dan eens naar het aanbod online trainingen, waaronder aangepaste studievaardighedentrainingen van Onderwijsadvies & Training (O&T).
  • Blijf onze site ook in de gaten houden: in blok 4 starten we naast de digitale doorschrijfweken ook met digitale doorwerkgroepjes & worden er i.s.m. O&T Q&A-sessies over studeren georganiseerd. 

Ga direct naar

Inschrijven voor de nieuwsbrief?

Je ontvangt dan max. 3x per jaar een nieuwsbrief met informatie over de cursussen en we geven je handige tips!

Studieadviseur
Bij je studieadviseur kun je terecht voor vragen over bijvoorbeeld het onderwijsprogramma, het bindend studieadvies (BSA) en exameneisen. Raadpleeg je studieadviseur ook bij persoonlijke problemen die invloed hebben op je studie. Spreekuurtijden van de studieadviseurs vind je in de studiegids en onder ‘begeleiding en advies’ bij je opleiding.

Tutor
Heb je hulp nodig bij het maken van keuzes binnen je studieprogramma? Loop je studievertraging op of ben je juist toe aan meer uitdaging? Dit is je eerste aanspreekpunt. De tutor is een docent van je opleiding die doorgaans les geeft in het eerste jaar.

Studentmentor
Studentmentoren zijn ouderejaars studenten die vragen kunnen beantwoorden over je studie, de universiteit en de stad Utrecht. Niet iedere opleiding zet studentmentoren in, vraag daarom aan je tutor of zij aanwezig zijn bij je opleiding.

Career officer
De career officer helpt je bij het oriënteren op de arbeidsmarkt. Je kunt hier onder meer terecht voor loopbaantrainingen, een review van je sollicitatiebrief of CV of een individueel adviesgesprek.

Of kijk op de pagina Begeleiding en advies

Het aanbod op het gebied van allerhande (academische) vaardigheden en hulp tijdens je studie is groot. Hier vind je alle aanbieders bij elkaar.

Contactgegevens

Skills Lab
Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park, kamer 2.45
Heidelberglaan 3, 3584 CS Utrecht

Telefoonnummer: 030-253 6300
E-mail: skillslab@uu.nl

Voor updates en aankondigingen, volg ons op:
Facebook: https://www.facebook.com/UUSkillsLab
Instagram: https://www.instagram.com/uuskillslab