Kies een master

Binnen 2 jaar na afstuderen volgt 91% van de bachelors Natuur- en Sterrenkunde een masterprogramma in Nederland (bron: KUO 2012). Van degenen die in het buitenland verder studeren en degenen die direct na de bachelor een baan zoeken, hebben we geen betrouwbare statistische gegevens. Daarom kunnen we pas goede carrièreperspectieven voor je schetsen na de master.

Kies een master.

Masterprogramma's Natuur- en Sterrenkunde

Als je na het behalen van je bachelor diploma Natuur- en Sterrenkunde een master wil volgen dan sluiten de volgende disciplinaire en interdisciplinaire masterprogramma’s hierbij aan:

Studenten die interesse hebben om natuurkunde en sterrenkunde te combineren met bedrijfskundige aspecten en/of entrepreneurship kunnen, met een passend gekozen keuze, instromen in de masters:

Voor het behalen van de eerstegraads lesbevoegdheid, en/of het combineren van communicatie met natuurkunde en sterrenkunde bestaat de volgende mogelijkheid:

Hulp bij het kiezen van een masterprogramma

Blijf je twijfelen, misschien ook óf je wel een master wilt doen? In de workshop Kiezen voor master en loopbaan leer je hoe je dat kunt aanpakken.