Bèta studiegroep 'Succesvol thuis studeren'

Het coronavirus heeft een behoorlijke impact op de studie. Vind jij het lastig om jezelf te motiveren om thuis te studeren? Mis je structuur? Vertoon je uitstelgedrag?

Dan kan het voor jou interessant zijn om je aan te sluiten bij de online studiegroep voor studenten van de faculteit Bètawetenschappen. 

Twee keer per week is er een groepsbijeenkomst via Teams. Op de maandag bespreken we welke doelen je die week wil behalen, waar je tegenaan loopt en er worden tips uitgewisseld. Op donderdag bespreken we wat gelukt is en tegen welke problemen je aangelopen bent. Tussendoor plannen studenten onderling sessies waarin ze samen studeren.

Praktische informatie

  • 1e bijeenkomst van de week: maandagen om 10.00 uur
  • 2e bijeenkomst van de week: donderdagen om 15.00 uur

Sluit je aan!

We beginnen voorlopig met één groep, maar als er veel animo is, kunnen we het verder uitbreiden. Als je deze tijden niet kan, maar wel interesse hebt om deel te nemen, mail dan naar y.pat@uu.nl.

Het Skills Lab biedt jou een overzicht van trainingen, workshops en begeleiding op het gebied van schrijven, studeren en andere academische vaardigheden. Je kunt bij ons ook terecht voor gratis schrijf- en studeercoaching.   

Ga direct naar

Inschrijven voor de nieuwsbrief?

Je ontvangt dan maximaal vier keer per jaar een nieuwsbrief met informatie over de cursussen en we geven je handige tips!

Studieadviseur
Bij je studieadviseur kun je terecht voor vragen over bijvoorbeeld het onderwijsprogramma, het bindend studieadvies (BSA) en exameneisen. Raadpleeg je studieadviseur ook bij persoonlijke problemen die invloed hebben op je studie. Spreekuurtijden van de studieadviseurs vind je in de studiegids en onder ‘begeleiding en advies’ bij je opleiding.

Tutor
Heb je hulp nodig bij het maken van keuzes binnen je studieprogramma? Loop je studievertraging op of ben je juist toe aan meer uitdaging? Dit is je eerste aanspreekpunt. De tutor is een docent van je opleiding die doorgaans les geeft in het eerste jaar.

Studentmentor
Studentmentoren zijn ouderejaars studenten die vragen kunnen beantwoorden over je studie, de universiteit en de stad Utrecht. Niet iedere opleiding zet studentmentoren in, vraag daarom aan je tutor of zij aanwezig zijn bij je opleiding.

Career officer
De career officer helpt je bij het oriënteren op de arbeidsmarkt. Je kunt hier onder meer terecht voor loopbaantrainingen, een review van je sollicitatiebrief of CV of een individueel adviesgesprek.

Of kijk op de pagina Begeleiding en advies

Het aanbod op het gebied van allerhande (academische) vaardigheden en hulp tijdens je studie is groot. Hier vind je alle aanbieders bij elkaar.

Contactgegevens

Skills Lab
Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park, kamer 2.45
Heidelberglaan 3, 3584 CS Utrecht

Telefoonnummer: 030-253 6300
E-mail: skillslab@uu.nl

Voor updates en aankondigingen, volg ons op:
Facebook: https://www.facebook.com/UUSkillsLab
Instagram: https://www.instagram.com/uuskillslab