Utrechtse Biologen Vereniging

De Utrechtse Biologen Vereniging

UBV is een vereniging die verbinding tussen de Utrechtse Biologiestudenten bevordert en tevens haar belangen behartigt. Dit doen we door het onderhouden van commissies die allerlei activiteiten organiseren. Van symposia tot toneeluitvoeringen, van feesten tot excursies, voor iedereen is er wel wat wils.

Ook bemiddelen we bij de aankoop van studiematerialen, steunen we activiteiten de bijdragen aan het oplossen van problematiek omtrent natuur en milieu, werken we mee aan de introductie van de eerstejaars biologiestudent van de Universiteit Utrecht, brengen we jaarlijks een biologenalmanak uit en bouwen we een mooi netwerk op bestaande uit alumni van de opleiding biologie van de Universiteit Utrecht. Kortom een actieve vereniging, betrokken bij het leven van de Utrechtse biologiestudent.

Studentenorganisaties

In Utrecht zijn allerlei organisaties voor studenten, zoals studieverenigingen, belangenorganisaties, gezelligheidsverenigingen, sportclubs en orkesten. Bekijk het overzicht van studentenorganisaties.

Ben je zelf actief in een studentenorganisatie? Op www.bestuurlijkactiefutrecht.nl vind je alle voorzieningen voor studentbestuurders, zoals informatie over collegegeldvrij besturen en subsidiemogelijkheden.

Erkende studentenorganisaties kunnen gebruik maken van vergader- en kantoorfaciliteiten van de Universiteit Utrecht. Kijk hier voor meer informatie.

Sport

Word lid van een studentensportvereniging of volg lessen bij het Sportcentrum Olympos. Lees meer over de mogelijkheden op het gebied van Sport.

Kunst en cultuur

Breng eens een bezoek aan het Universiteitsmuseum of volg een cursus bij Parnassos Cultuurcentrum. Ken je de kortingsactie van de Stadsschouwburg al? Bekijk het aanbod onder Kunst en cultuur.

Wonen, bijverdienen en verzekeringen

Handige tips voor het vinden van een (nieuwe) kamer of een bijbaan en een checklist verhuizing vind je onder Wonen.
Zoek je een bijbaan? Bekijk dan ook de informatie onder Bijverdienen en verzekering. Hier vind je ook uitleg over verzekeringen die je nodig hebt.