Training 'Vind je Ikigai'

Studiefase: 
Bachelor, Master, Premaster
Lesvorm: 
Klassikaal
Tijdsinvestering: 
Eén sessie
Voertaal: 
Engels, Nederlands
Kosten: 
Gratis

Reflecteer jij wel eens op wat jou daadwerkelijk gelukkig maakt? Of wat de wereld nodig heeft en hoe jij daar een bijdrage aan kan leveren? Of hoe je op een zinvolle manier je geld kunt verdienen, waarbij je ook nog eens je doet waar je goed in bent? Dit soort levensvragen, en het vinden van een antwoord daarop, kunnen zowel een last als een zegen zijn. Feit is, iedereen heeft een zogenaamde Ikigai: een eigen bron van betekenisgeving.

In deze workshop word je uitgedaagd om je passie, missie en talenten nader te onderzoeken en definiëren. De start van de workshop is reflectief. Zo krijg je allerlei vragen waarop je individueel een antwoord formuleert. De tweede helft van de workshop staat in het teken van onderlinge interacties en het gezamenlijk brainstormen. In subgroepen ga je op basis van je individuele aantekeningen betekenisvolle patronen benoemen die jou als persoon kenmerken. Zo krijg je meer grip op wat jouw leven waardevol maakt, welke doelen je nastreeft en welke acties je hieraan kunt verbinden om dit vervolgens meer concreet te maken in je dagelijkse leven. Zo wordt reflectie omgezet in actie.

Na deze workshop heb je meer inzicht in jouw persoonlijke bronnen van betekenisgeving. Je kunt beter ervaren én benoemen wat jou drijft in het leven. Dit geeft zowel richting als energie. Met dit vergrote zelfinzicht wordt het makkelijker om een keuze te maken en een vervolgstap te zetten.

Let op: Als je meer begeleiding zoekt in je zoektocht naar zingeving, overweeg dan om een ‘Bright Conversation’ te boeken met een van onze counselors. Als je specifiek op zoek bent naar loopbaanbegeleiding, kijk dan eens op de Career Services webpagina. Career Services raad je aan om te starten met de workshop ‘Zelfanalyse voor Loopbaanoriëntatie’. Ook kun je een individueel gesprek boeken met een van de (facultaire) Career Officers.

Andere trainingen over dit onderwerp