Online training informatievaardigheden Compass

Studiefase: 
Bachelor, Master, Premaster
Lesvorm: 
Online
Tijdsinvestering: 
Eén sessie
Voertaal: 
Engels, Nederlands
Kosten: 
Gratis

In de online training Compass leer je de basis van het zoeken, toegang krijgen tot, managen van, refereren naar en inzetten van wetenschappelijke informatie. Na het afronden van de training, die in ongeveer twee uur in beslag neemt, heb je een goede basis in informatievaardigheden om aan de slag te gaan met jouw opdracht of scriptie.

Onderwerpen die aan bod komen:
De training bestaat uit vier modules van elk circa 30 minuten die samen één geheel vormen, maar die je ook onafhankelijk van elkaar kunt doornemen:

  • Zoeken naar en toegang krijgen tot informatie
  • Opzetten van je zoekactie
  • Evalueren van bronnen
  • Bronnen opslaan en gebruiken

Er is ook een Engelstalige versie beschikbaar.

Per afgeronde module verdien je een badge. Bij een volledig voltooide training ontvang je een superbadge. Hiermee kun je aantonen dat je de training al succesvol hebt afgerond als je de training als onderdeel van een vak moet maken Badges blijven het hele academische jaar geldig.

Naast Compass kun je de verzameling LibGuides van de universiteitsbibliotheek gebruiken om zelfstandig te werken aan je informatievaardigheden. Deze online gidsen zijn deels algemeen/voor alle studierichtingen en deels toegespitst op een specifiek vakgebied. Een deel van deze LibGuides is ook in het Engels beschikbaar.   

Aanbieder: Universiteitsbibliotheek Utrecht

Compass: training informatievaardigheden
Andere trainingen over dit onderwerp