Online training Compass+ - Systematisch zoeken naar literatuur

Studiefase: 
Bachelor, Master, Premaster
Lesvorm: 
Online
Tijdsinvestering: 
Eén sessie
Voertaal: 
Engels, Nederlands
Kosten: 
Gratis

De online trainingsmodule Compass+: Systematically searching for literature laat je stapsgewijs zien wat er komt kijken bij het opzetten en uitvoeren van een systematische database search. Bij het zoeken naar literatuur voor bijvoorbeeld een systematic review of meta-analyse is een systematische zoekactie noodzakelijk. Je wilt immers zoveel mogelijk bronnen vinden. Maar ook in andere gevallen kan een systematische aanpak voor het zoeken je veel winst opleveren. Het helpt je nadenken over wat je precies wilt vinden en vergroot de kans op een goed zoekresultaat.

De Universiteitsbibliotheek biedt naast deze module ook een module aan over historische bronnen. Heb je helemaal geen ervaring met informatievaardigheden? Begin dan bij de basismodule. De basismodule is in het Nederlands en Engels beschikbaar, de aanvullende modules worden op dit moment alleen in het Engels aangeboden.

Naast de Compass modules kun je de verzameling LibGuides van de universiteitsbibliotheek gebruiken om zelfstandig te werken aan je informatievaardigheden. Deze online gidsen zijn deels algemeen/voor alle studierichtingen en deels toegespitst op een specifiek vakgebied. Een deel van deze LibGuides is ook in het Engels beschikbaar.   

Aanbieder: Universiteitsbibliotheek Utrecht

Online training Compass+: Systematisch zoeken naar literatuur
Andere trainingen over dit onderwerp