Creatieve workshops aangeboden door Parnassos en gratis aan deel te nemen voor studenten van de Universiteit Utrecht.

Burlesque

Burlesque vergroot je zelfvertrouwen en eigenwaarde. Dit is dé workshop als je je makkelijker, mooier en comfortabeler wilt bewegen op je hakken. Maar je mag tijdens de les ook op sokken, gympen of blote voeten dansen. We vatten oefeningen samen in een choreografie die soms vrouwelijk is, soms grappig of juist heel onhandig. Een workshop burlesque staat garant voor samen lachen, nieuwe moves uitproberen voor je volgende feestje of verovering en het ontwikkelen van je dramatische vermogen.

Creatief denken

Wil je graag creatief bezig zijn, maar loop je vast door een gebrek aan inspiratie? Tijdens deze cursus gaan we aan de slag om nieuwe manieren van denken, kijken en ervaren te ontdekken, stimuleren en ontwikkelen. Je ontdekt verrassende invalshoeken, vindt inspiratie op onverwachte plekken, leert jezelf beter kennen en ontdekt hoe je op ieder moment creativiteit in jezelf kunt aanwakkeren.

Botanisch tekenen

In deze online workshop ga je botanische illustraties maken geïnspireerd op de oude botanische tekeningen die op dit moment populair zijn. Laat je inspireren door bijzondere bloemen en planten. Door goed te kijken naar de unieke vormen, structuren en kleuren verbeter je je tekenvaardigheden. Je leert hoe je krachtige vormen en lijnen, de juiste verhoudingen en schaduwen tekent. Even lekker ontspannen met een uurtje creatief bezig zijn. Bij deze workshop ga je aan de slag met de materialen die je zelf in huis hebt.  

Poëzie

Tijdens de cursus Poëzie duik je met de docent samen in de wereld van de dichtkunst. In een twee-uur durende workshop krijg jij een inzicht in de wereld van proza en poëzie en ga je aan de slag met concrete oefeningen.