Ruzie met een huisgenoot, zakken voor je tentamen, je zorgen maken over een dierbare, opzien tegen een uitdaging... Bij ieders leven komen tegenslag, teleurstellingen en moeilijkheden voor.  Het kan leiden tot piekeren, stressen of vermijden. Hoe kom je weer in balans? Het vermogen om dat te doen noemen we veerkracht. Bij ieder is het anders gesteld met de veerkracht, maar het is beslist geen onveranderlijk gegeven: veerkracht kun je ontwikkelen. Met meer veerkracht kun je je vertrouwen vergroten en je stress verlagen. Wil je leren hoe? Kom naar de training.

De training Veerkracht ontwikkelen bestaat uit twee bijeenkomsten van elk twee uur en een aantal opdrachten daartussen. In de eerste bijeenkomst besteden we aandacht aan de verschillende vormen van veerkracht en waar je die kunt tegenkomen. Omdat we vaak geneigd zijn ons te richten op moeilijkheden, ligt hier de focus op het herkennen van je veerkracht. We onderzoeken hoe we een gebeurtenis met verschillende brillen kunnen bekijken, onder meer aan de hand van ‘story telling’. Zo leer je er met meer overzicht en creativiteit naar te kijken. Daarnaast besteden aandacht aan hulpbronnen die je kunt inzetten en wat je kunt doen om je algehele niveau van veerkracht te vergroten.

In de tweede bijeenkomst gaan we dieper in op uitdagende situaties. Wat zijn moeilijke omstandigheden voor jou? We oefenen ons om niet automatisch te reageren bij een gebeurtenis, maar bewust een responsie te geven. Richting geven aan je leven en daarbij uitdagingen aangaan, is ook een vorm van veerkracht. We sluiten af met het onderzoeken van onze wensen voor de toekomst en bekijken hoe we veerkracht kunnen gebruiken om die te kunnen realiseren.

We doen de training in een groep van ongeveer 12 studenten. Je krijgt in de sessies informatie en gaat aan de slag met oefeningen en opdrachten. Het is een interactieve training, met veel ruimte voor onderlinge uitwisseling. Je zult ook veel kunnen leren van je medestudenten. De training wordt begeleid door Jacky Limvers, studieloopbaanadviseur en wellbeing officer.

Heb je vragen over de inhoud van de training? Mail Jacky op j.f.limvers@uu.nl

Voor wie?

Alle UU studenten

Duur

twee bijeenkomsten van 2 uur

Waar en wanneer

26 november en 3 december, 10:00 tot 12:00 uur

De bijeenkomsten vinden plaats in Parnassos, Kruisstraat 201, zaal 110.

Deelnemers

12

Kosten

Gratis

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden.