Let op: we starten de wekelijkse sessies weer op donderdag 16 september. Voor nu zullen de sessies nog online zijn, aangezien we nog geen geschikte locatie hebben gevonden.

In de hectiek van alledag is het belangrijk en plezierig om bewust momenten van rust in te bouwen. Op die manier kunnen lichaam en geest herstellen van alle inspanningen. Meditatie is een van de manieren om dat te doen. Het is een bewuste training van de aandacht, waarvoor allerlei technieken bestaan.

In het Meditation Lab worden elke week laagdrempelige geleide meditaties aangeboden, geschikt voor beginners en gevorderden. Je bent welkom als je wilt leren mediteren en ook als je je meditatie- of mindfulnessoefening wilt onderhouden of verdiepen.

Studenten zeggen het stimulerend te vinden om met een groep samen te mediteren, ook als dat online is. Het bevordert de aandachtigheid en is een goede aanvulling op mediteren in je eentje en/of met een app. Tijdens elke sessie doen we een of twee meditaties en is er ruimte om vragen stellen en eventueel ervaringen uit te wisselen. De voertaal is Engels.

De begeleiding wordt verzorgd door studentenbegeleiders die ruime ervaring hebben met meditatie en/of mindfulness.

Wanneer: Elke donderdag van 17.15 -18.00 uur

Waar: via MS Teams

Aanmelden: stuur een mail naar studentwellbeing@uu.nl om te laten weten dat je graag toegevoegd wilt worden aan het hiervoor bestemde MS Teams Kanaal. Nieuwe deelnemers worden elke donderdagochtend toegevoegd. Je bepaalt vervolgens zelf wanneer je wilt meedoen aan een meditatiesessie.
Heb je vragen? Mail naar Jacky Limvers, j.f.limvers@uu.nl

Wil je (ook) op een ander moment mediteren? Je bent ook welkom bij het Meditatie Lab van de Hogeschool Utrecht, elke dinsdag om 16.30 uur en elke en donderdag om 9 tot uur. Deze sessies zijn in het Nederlands. Geef je op door een mail te sturen aan studentsupportcentre@hu.nl