Foto student met laptop

Scriptie kick-off: twee workshops voor een goede start!

Ben je net begonnen met je bachelor- of masterscriptie? Schrijf je dan in voor Scriptie kick-off. Twee workshops gegeven door UU-medewerkers helpen je om een goede start te maken!

Voor wie

Je gaat aan je bachelor- of masterscriptie beginnen of bent net begonnen aan je afstudeeronderzoek. Het maakt niet uit welke opleiding je volgt.

Wanneer 

De volgende editie van de Scriptie kick-off zal plaatsvinden op dinsdag 8 februari 2022 (Nederlandstalig)

De Engelse editie wordt op dinsdag 22 februari georganiseerd. Klik hier voor meer informatie daarover.

Programma

Door: Joy de Jong, coördinator Skills Lab

Wie start met een scriptie, heeft veel vragen: Wat wordt er van mij verwacht? Hoe vrij ben ik om mijn onderzoek in te richten? Wat mag ik aan begeleiding verwachten? Welke eisen worden er gesteld aan het eindverslag, de scriptie? Waar vind ik hierover informatie? Hoe ga ik goed samenwerken met mijn begeleider? In deze workshop ga je aan de slag met dit soort vragen en werk je aan scriptiefase 1: de oriëntatie. Je krijgt zo een beter beeld van wat je te wachten staat en waarschijnlijk ook een lijstje met vragen waar je het antwoord nog op moet zoeken.

Door: docent Academische Vaardigheden van Onderwijsadvies en Training, O&T

In deze workshop leer je wat er nodig is om effectief en efficiënt onderzoek te doen. Het begint met het zorgvuldig afbakenen van je onderwerp en het helder formuleren van je onderzoeksvraag. Dit zijn twee cruciale elementen van de onderzoeksopzet. Voeg daar een realistische planning aan toe, en je maakt een zeer goede kans om je bachelor- of masterscriptie doelgericht en zonder vertraging te schrijven.

Kosten & inschrijving

Deelname is gratis. De inschrijving is nog niet open. Schrijf je hieronder in voor de interesselijst en ontvang een e-mail zodra de inschrijving open gaat.

Contact

De Scriptie kick-off wordt verzorgd door:

Voor vragen kun je terecht bij het Skills Lab.