Student op laptop

Door het jaar heen organiseert het Skills Lab evenementen voor studenten die bezig zijn met hun scriptie. Op deze webpagina vind je een overzicht van de geplande evenementen. 

Scriptie-evenementen academisch jaar 2021-2022

Wil je op de hoogte blijven van onze scriptie-evenementen in 2021-2022 (Scriptie kick-off, Scriptieweek en de scriptiegroepen)? Laat je e-mailadres achter en ontvang een mail van ons zodra de inschrijving open gaat. We gebruiken je e-mailadres niet voor andere doeleinden.

(online) Scriptieweek

Veel studenten vinden hun afstudeeronderzoek best een pittige opdracht. Je bent veelal op jezelf aangewezen en dan kan het lastig zijn om op gang te komen of gemotiveerd te blijven. Tijdens de scriptieweek ga je een week lang (vijf dagen) samen met andere studenten hard werken aan je onderzoek. Heb je behoefte aan meer structuur in je dag en je hoofd? Wil je tips, persoonlijke coaching en inspiratieworkshops om een flinke slag te maken? Dan is de Scriptieweek zeker iets voor jou. 

(online) Scriptiegroepen

De online scriptiegroepen zijn bedoeld voor alle studenten (ongeacht opleiding of studiefase) die met hun scriptie bezig zijn en graag wat regelmatiger contact willen hebben met andere studenten. Dat kan om verschillende redenen zijn: bijvoorbeeld omdat je beter wilt leren plannen, geconcentreerder en gemotiveerder wilt werken, omdat het fijner en gezelliger is om niet in je eentje te werken of omdat het schrijven van je scriptie niet zo wil vlotten.

(online) Scriptie kick-off

Ben je net begonnen met je bachelor- of masterscriptie? Schrijf je dan in voor één of meer onderdelen van de Scriptie-kick-off. Vier workshops gegeven door UU-medewerkers helpen je om een goede start te maken met je scriptie. De onderwerpen van de workshops zijn:

  • Een goede scriptieopzet en tijdsplanning maken
  • Goede bronnen: wat, waar en hoe vind je die?
  • Optimaal gebruik maken van je begeleider
  • Het schrijven effectief aanpakken

De scriptie-evenementen voor het academisch jaar 2021-2022: 

(Exacte data worden nog bekend gemaakt)

Blok 2

  • Thesis kick-off (EN): november

Blok 3

  • Thesis kick-off (EN): februari
  • Thesis Week 1: maart

Blok 4

  • Thesis kick-off (EN): april
  • Thesis Week 2: mei