Smart moves

'Mens sana in corpore sano’: bewegen is niet alleen gezond voor je lijf, maar ook voor je geest. Ergens weten we dit wel, maar in de praktijk komt het er soms gewoon niet van! 

Het is niet altijd makkelijk om regelmatig actief te zijn. Dus waarom is bewegen zo belangrijk? En hoe kun je zorgen dat je minder lang en vaak achter je scherm zit? Moet je per se sporten? Op basis van wetenschappelijke inzichten worden mythes als ‘door bewegen word je slimmer’ langs de lat gelegd en krijg je nuttige tips die je helpen zelf weer (meer) in beweging te komen!

Amika Singh (bewegingswetenschapper, epidemioloog) is als senior onderzoeker werkzaam bij het Mulier Instituut (Utrecht) en Western Norway University of Applied Sciences (Noorwegen). In dit webinar legt ze uit welke invloed regelmatig bewegen op je fysieke en mentale gezondheid heeft en waarom bewegen juist tijdens je studie belangrijk is.

Wanneer en waar?

De online lezing van Amika Singh is gegeven op dinsdag 12 oktober j.l..

Terugkijken

Deze lezing is opgenomen en kun je hieronder via het UU youtube kanaal terugkijken.

Engelstalige ondertiteling

Een Engelstalige ondertiteling volgt. Houd daarvoor de site goed in de gaten, of schrijf je in voor de Engelstalige interesselijst, dan krijg je een seintje als de ondertiteling gereed is.     

Video: Smart Moves | Lezingenreeks Lekker Studeren

Benieuwd naar meer opgenomen lezingen van 'Lekker studeren'? Je vindt het overzicht van de lezingenreeks via onderstaande link. 

Overzicht lezingenreeks 'Lekker studeren'