studenten slapen op het gras

Wie goed uitgerust is, kan meer aan en is creatiever, optimistischer en actiever. Een goede nachtrust is dus belangrijk. Sterker nog, slaap lijkt een primaire levensbehoefte: alle dieren slapen en wij slapen zelfs ongeveer een derde van ons leven.

Maar waarom eigenlijk? Wat zijn de functies van slaap? En wat als je wakker wordt gehouden door studiestress, lawaai of gezelligheid? Welke impact heeft structureel slaaptekort op je leven en studeren? En hoe kun je je slaappatroon aanpassen? Hoe kan je slaap optimaliseren om beter te presteren?

Dokter Jeroen Dudink van het UMC Utrecht geeft uitleg over het belang van slaap voor onze gezondheid, vroege- en late hersenontwikkeling en geeft tips hoe je beter kan slapen.

Wanneer en waar? 

De online lezing van Jeroen Dudink wordt gegeven op dinsdag 5 oktober (15.15-16.15u, met Q&A uitloop tot 16.30u). De lezing wordt live uitgezonden vanuit een studio en is te volgen via een live-event in Teams. Je moet je wel even aanmelden, zodat we je de link naar het live-event kunnen opsturen. 

Inschrijven

Inschrijven voor de lezing kan vanaf een week vantevoren, dinsdag 28 september. 
Je kan je voor die tijd al wel inschrijven voor de interesselijst. Dan houden we je op de hoogte zodra de inschrijving van de lezing open gaat. We gebruiken je e-mailadres niet voor andere doeleinden.