Grip op je aandacht

student maakt yenga van potloden

Mails, appjes, banners, pushberichten, insta en kattenfilmpjes; het is moeilijker dan ooit om je langer dan een paar minuten onafgebroken te concentreren. Is dat een probleem? Ja, want om productief bezig te zijn met je studie en voor het leren van nieuwe dingen is concentratie onmisbaar.

Nu je soms college vanuit huis hebt, kan het nog lastiger zijn om je te focussen op je studie. Hoe komt dat? En wat kun je hier aan doen? Tijd voor de wetenschap om met antwoorden te komen.

Aandachtsexpert en cognitief psycholoog Stefan van der Stigchel helpt je om als winnaar uit de strijd om je aandacht te komen. Hij laat zien hoe concentratie werkt, maakt duidelijk hoe we ons werkgeheugen soms verkeerd gebruiken en legt de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit. Maar bovenal geeft hij technieken waarmee je je concentratie langer vast kunt houden. Kortom, met deze lezing kies jíj wat jouw aandacht verdient.

Wanneer en waar?

De online lezing van Stefan van der Stigchel is gegeven op dinsdag 21 september j.l..

Terugkijken

Deze lezing is opgenomen en kun je hieronder via het UU youtube kanaal terugkijken.

Engelstalige ondertiteling

Een Engelstalige ondertiteling volgt. Houd daarvoor de site goed in de gaten, of schrijf je in voor de Engelstalige interesselijst, dan krijg je een seintje als de ondertiteling gereed is.     

Video: Grip op je aandacht | Lezingenreeks Lekker Studeren

Benieuwd naar meer opgenomen lezingen van 'Lekker studeren'? Je vindt het overzicht van de lezingenreeks via onderstaande link. 

Overzicht lezingenreeks 'Lekker studeren'