student maakt yenga van potloden

Mails, appjes, banners, pushberichten, insta en kattenfilmpjes; het is moeilijker dan ooit om je langer dan een paar minuten onafgebroken te concentreren. Is dat een probleem? Ja, want om productief bezig te zijn met je studie en voor het leren van nieuwe dingen is concentratie onmisbaar.

Nu je soms college vanuit huis hebt, kan het nog lastiger zijn om je te focussen op je studie. Hoe komt dat? En wat kun je hier aan doen? Tijd voor de wetenschap om met antwoorden te komen.

Aandachtsexpert en cognitief psycholoog Stefan van der Stigchel helpt je om als winnaar uit de strijd om je aandacht te komen. Hij laat zien hoe concentratie werkt, maakt duidelijk hoe we ons werkgeheugen soms verkeerd gebruiken en legt de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit. Maar bovenal geeft hij technieken waarmee je je concentratie langer vast kunt houden. Kortom, met deze lezing kies jíj wat jouw aandacht verdient.

Wanneer en waar?

De online lezing van Stefan van der Stigchel wordt gegeven op dinsdag 21 september (15.15-16.15u, met Q&A uitloop tot 16.30u). De lezing wordt live uitgezonden vanuit een studio en is te volgen via een live-event in Teams.

De link naar het live-event vind je hieronder, je wordt dan direct doorverwezen. De inloop is vanaf 15.00u. 

Interesselijst andere lezingen "Lekker studeren"

Schrijf je in voor de interesselijst, dan houden wij je op de hoogte zodra de inschrijving van de overige lezingen in deze reeks open gaat. We gebruiken je e-mailadres niet voor andere doeleinden.