Man met eten als brein

‘Slimmer door vis’; ‘Mensen die veel chocolade eten zijn minder vaak depressief’; over de relatie tussen voeding en brein wordt van alles geschreven. Maar wat is er nu waar? Wat doet voeding voor of met het functioneren van je brein?

Inge van der Wurff is als universitair docent verbonden aan de Vakgroep Voorwaarden voor een Leven Lang Leren aan de Open Universiteit. In deze lezing ontkracht ze populaire voedingsmythes en legt ze uit hoe de relatie tussen voeding, cognitie, mentaal welbevinden en studieprestaties werkt. Ook zal ze tips geven over wat wel of juist geen breinvriendelijke voeding is.

Wanneer en waar?

De online lezing van Inge van der Wurff wordt gegeven op dinsdag 19 oktober (15.15-16.15u, met Q&A uitloop tot 16.30u). De lezing wordt live uitgezonden vanuit een studio en is te volgen via een live-event in Teams. Je moet je wel even aanmelden, zodat we je de link naar het live-event kunnen opsturen. 

Inschrijven

Inschrijven voor de lezing kan vanaf een week vantevoren, dinsdag 12 oktober. 
Je kan je voor die tijd al wel inschrijven voor de interesselijst. Dan houden we je op de hoogte zodra de inschrijving van de lezing open gaat. We gebruiken je e-mailadres niet voor andere doeleinden.