Doen wat je je had voorgenomen

student met agenda

Heb je wel eens het voornemen om flink te studeren, en om er dan aan het einde van de dag achter te komen dat je allerlei dingen hebt gedaan behálve aan je studie werken?

Je bent niet de enige. Veel mensen vertrouwen op hun wilskracht als ze iets moeten doen waar ze niet altijd veel zin in hebben. Maar wilskracht is een slechte raadgever. Veel beter is het om je zelf te ‘nudgen’, en je omgeving zo in te richten dat je als vanzelf doet wat je van plan was.

Denise de Ridder is hoogleraar psychologie aan de Universiteit Utrecht. In deze online lezing legt ze uit wat self-nudging is en hoe je het kunt gebruiken als je in de verleiding komt om je studieboeken aan de kant te schuiven.

Wanneer en waar?

De online lezing van Denise de Ridder is gegeven op dinsdag 26 oktober j.l..

Terugkijken

Deze lezing is opgenomen en kun je hieronder via het UU youtube kanaal terugkijken.

Engelstalige ondertiteling

Een Engelstalige ondertiteling volgt. Houd daarvoor de site goed in de gaten, of schrijf je in voor de Engelstalige interesselijst, dan krijg je een seintje als de ondertiteling gereed is.     

Video: Doen wat je je had voorgenomen | Lezingenreeks Lekker Studeren

Benieuwd naar meer opgenomen lezingen van 'Lekker studeren'? Je vindt het overzicht van de lezingenreeks via onderstaande link. 

Overzicht lezingenreeks 'Lekker studeren'