student met agenda

Heb je wel eens het voornemen om flink te studeren, en om er dan aan het einde van de dag achter te komen dat je allerlei dingen hebt gedaan behálve aan je studie werken?

Je bent niet de enige. Veel mensen vertrouwen op hun wilskracht als ze iets moeten doen waar ze niet altijd veel zin in hebben. Maar wilskracht is een slechte raadgever. Veel beter is het om je zelf te ‘nudgen’, en je omgeving zo in te richten dat je als vanzelf doet wat je van plan was.

Denise de Ridder is hoogleraar psychologie aan de Universiteit Utrecht. In dit webinar legt ze uit wat self-nudging is en hoe je het kunt gebruiken als je in de verleiding komt om je studieboeken aan de kant te schuiven.

Wanneer en waar?

De online lezing van Denise de Ridder wordt gegeven op dinsdag 26 oktober (15.15-16.15u, met Q&A uitloop tot 16.30u). De lezing wordt live uitgezonden vanuit een studio en is te volgen via een live-event in Teams. Je moet je wel even aanmelden, zodat we je de link naar het live-event kunnen opsturen.

Inschrijven voor de lezing kan vanaf een week vantevoren, dinsdag 19 oktober.
Je kan je voor die tijd al wel inschrijven voor de interesselijst. Dan houden we je op de hoogte zodra de inschrijving van de lezing open gaat. We gebruiken je e-mailadres niet voor andere doeleinden.