Your Perspective: werken in de culturele sector

tot
Your Perspective NGO

Here you can find this event in English. (This event will be in English)

Kunst, cultuur, literatuur, muziek, film, media. Het zijn allemaal thema's waar de culturele sector zich mee bezighoudt. Veel van de opleidingen aan de faculteit geesteswetenschappen haken aan de culturele sector, je zou er in de toekomst dus zomaar eens in terecht kunnen komen. Wil je meer weten over hoe deze sector er uit ziet? En wat je je bij een baan in de culturele sector moet voorstellen? Kom dan langs bij deze Your perspective en stel deze en meer vragen aan alumni die alles weten over werken in de culturele sector! 

Sprekers

Cees Martens ronde in 2017 zijn bachelor Taal- en cultuurstudies af en werkt nu als programmeur en projectleider in de culturele sector. Momenteel werkt hij voor het Nederlands instituut voor beeld en geluid, als programmacoördinator bij muziekfestival Le Guess Who en als curator bij Stichting Freaky Dancing. Cees doet dit als freelancer vanuit zijn eigen bedrijf Cees met een C.

Momenteel werkt Evi Meijer als manager artisitieke zaken voor Oorkaan, een Jeugdmuziekgezelschap dat met professionele musici theatrale concerten voor een jong publiek organiseert. Ze deed de bachelor Media en cultuur tussen 2014 en 2018 en daarna de Master kunst cultuur en politiek aan de UvA.

Yoni van Hees studeerde aan de Universiteit voor Humanistiek en deed haar Master literatuur en cultuurkritiek aan de UU. Ze werkt nu als marketingcoördinator voor VU Griffioen, het theater en cursuscentrum van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Bij VU Griffioen treden jaarlijks 150 grote namen en nieuwe talenten in de genres cabaret, muziek, dans en toneel op. Ook worden er meer dan 700 creatieve cursussen aangeboden.

Ook kunst is onderdeel van de culturele sector. Daphne Martens is daar volop mee bezig. Ze werkt als tentoonstellingsmedewerker bij het Mauritshuis in Den Haag en is daarnaast ook actief bij tijdschrift Article, een wetenschappelijk tijdschrift dat ingaat op actuele thema's binnen de beeldende kunst, architectuur en design. Zij studeerde in 2021 af van de BA Kunstgeschiedenis aan de UU en deed daarna de master Curating Art and Cultures aan de UvA.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
theaterzaal, Muntstraat 2a
Aanmelden

Registreer hier