Your Perspective: Traineeships

tot
Your Perspective NGO

Wil je graag doorleren na je studie (maar ook verdienen), nieuwe dingen ontdekken (en niet meteen hoeven kiezen), jezelf ontwikkelen (zowel professioneel als persoonlijk), én impactvol bezig zijn (echt iets doen dus)? Dan is een traineeship erg geschikt voor je!

Programma

Kom maandag 11 december naar deze editie van Your Perspective en ontmoet verschillende alumni van onze faculteit die nu een traineeship doen. Zij zullen vertellen over:

  • de inhoud van hun traject (opdrachten en ontwikkelprogramma),
  • hoe de selectie voor die plek was,
  • wat de randvoorwaarden zijn voor een traineeship,
  • wat er zo leuk is aan het doen van een traineeship,
  • en nog veel meer!

Natuurlijk is er ook voldoende ruimte om al je vragen te stellen.

Sprekers

Emma Oudhuizen begon ongeveer anderhalf jaar geleden aan haar Traineeship Openbare Bibliotheken bij Probiblio. Tijdens de drie verschillende opdrachten houdt zij zich bezig met thema’s als laaggeletterdheid, leesplezier en burgerpartcipatie. Zo begon ze haar traineeship bij Bibliotheek aan den IJssel en werkt nu voor haar tweede opdracht bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Emma heeft de bachelor Nederlandse taal en cultuur en daarna de master Neerlandistiek gedaan.

Giulia Levelt is nu ongeveer een half jaar bezig met haar Traineeship Open op Orde bij BECIS | DIOR gericht op informatie- en verandermanagement. Op dit moment werkt zij aan haar eerste project bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat als informatieprofessional. Giulia studeerde in Utrecht Italiaanse taal en cultuur en volgde daarna de master Literature, Culture and Society in Amsterdam.

Hannah van Wikselaar zit in het tweede jaar van haar Traineeship Sociaal Domein bij BMC. Zij werkt op dit moment als projectmedewerker opvang vluchtelingen bij de Gemeente Ouder-Amstel. Daarvoor deed zij een onderzoeksopdracht voor het Fonds voor Cultuurparticipatie. Hannah studeerde International Studies in Leiden, waarna ze de master Gender Studies in Utrecht afrondde.

Janne de Kock rondde in april het lokale consultancy-traineeship af bij Hieroo Utrecht en is door haar fijne ervaring sindsdien blijven plakken! Hieroo Utrecht is een consultancybureau met diepe wortels in de stad en richt zich op samen werken aan een betere stad van morgen - met een grote focus op maatschappelijke vraagstukken. Janne heeft de BA Kunstgeschiedenis en de MA Arts and Society gedaan.

En tot slot:

Annemijn Potappel (te benaderen via e-mail met vragen).
Mijn naam is Annemijn. Ik heb in de afgelopen twee jaar deelgenomen aan het Traineeship Metropoolregio Amsterdam | Grenzen verleg je hier! (traineepoolmra.nl). Mij is gevraagd om hierover wat informatie te delen: 

Ik zou het MRA-traineeship van harte aanraden! Het traineeship biedt een hoogwaardig programma, goede begeleiding en een gevarieerde periode waarin je ervaring op kunt doen bij verschillende overheidsorganisaties in de MRA-regio. Ik heb zelf gewerkt bij gemeente Almere, Amsterdam en Haarlem op het gebied van groenbeleid, innovatie en cultuurbeleid. Als traineepool voerden we opdrachten uit voor diverse opdrachtgevers, we ontwikkelden bijvoorbeeld een omscholingsprogramma in opdracht van Provincie Noord-Holland. Het programma biedt daarnaast diverse trainingen in bijvoorbeeld projectmatig werken, morele oordeelsvorming, strategisch adviseren en politiek-bestuurlijke sensitiviteit. 

Ik maakte de keuze voor een traineeship omdat ik na mijn academische ervaring en werkzaamheden in het onderwijs graag werkervaring wilde opdoen in de publieke sector. Dit programma heeft mij ruimschoots ervaring geboden en veel geleerd. En het samenwerken met een leuke groep jonge mensen is ook gewoon heel gezellig. 

Wil je meer weten? Stuur gerust een mailtje naar annemijnpotappel@hotmail.com

 

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Sweelinckzaal, Drift 21
Aanmelden

Meld je hier aan