Your Perspective: Traineeships

tot
Your Perspective NGO

Because most traineeship programs in the Netherlands are in Dutch, this event will be held in Dutch.

Ben jij straks afgestudeerd maar ben je nog niet uitgeleerd?

Dan is een traineeship misschien iets voor jou. Kom op maandag 13 januari naar Your Perspective: Traineeships en stel al je vragen aan alumni van onze faculteit die een traineeship doen!

Een traineeship is een startersbaan waarin je tegelijkertijd ook een opleiding volgt. Dat kan een wo- of hbo-opleiding zijn, maar ook een serie coachingsbijeenkomsten of een andere vorm van opleiding. Voor een traineeship heb je doorgaans geen werkervaring nodig. Meestal duurt een traineeship 1-2 jaar en werk je gedurende die periode aan verschillende opdrachten voor organisaties als een overheidsinstantie of een groot bedrijf. Je hebt vast wel eens gehoord van het Rijkstraineeprogramma, maar er zijn nog veel meer traineeprogramma’s.

In Your Perspective: Traineeships duiken we twee uur lang in de wereld van de traineeships via de ervaringen van onze eigen alumni. Hoe is de selectie voor zo’n programma? Kun je als afgestudeerd literatuurwetenschapper ook een traineeship in de bankenwereld doen? En wat verdien je als trainee? Je kunt al je vragen gedurende twee uur aan alumni van diverse opleidingen stellen.

Alumni

Nick van Impelen – trainee Strategische Communicatie bij Provincie Utrecht

Nick is naar eigen zeggen “Nieuwsgierig, enthousiast, vindingrijk, en een doorzetter. Geïnteresseerd in ethiek, politiek, en alles wat los en vast zit. Opgeleid in het kapotnuanceren van de meest ingewikkelde onderwerpen. Verknocht aan Utrecht, en daarom aan de slag als trainee voor de provincie.” Hij deed de bacheloropleiding Filosofie en de masteropleiding Applied Ethics aan de UU en daarna nog een master European Politics and External Relations aan de UvA en belandde eigenlijk ‘bij toeval’ bij de Provincie Utrecht. Waar hij het erg naar zijn zin heeft als geesteswetenschapper.

Hoe Nick hier precies toevallig terecht is gekomen, wat hij doet, bijdraagt en leert, en hoe hij dat ervaart alsmede hoe jij er terecht kan komen, kom je te weten op 13 januari.

Laura Spoelman – rijkstrainee bij het Ministerie van Financiën

Laura Spoelman studeerde Filosofie en deed daarna de master Bestuur en Beleid. Zij was tijdens haar studententijd actief bij VIDIUS studentenunie en Rode Kruis Studentendesk Utrecht. Tijdens haar master was ze als stagiair werkzaam bij de Hans van Mierlo stichting. Afgelopen september is Laura begonnen als Rijkstrainee bij het Ministerie van Financiën. Op haar eerste plek houdt ze zich bezig met organisatieontwikkeling, waar ze een voorstel voor het vergroten van innovatieve vermogen van Financiën schrijft en zich verdiept in de uitstroom redenen van medewerkers. In deze functie kan ze vaardigheden die ze tijdens filosofie heeft ontwikkeld een goede plek geven. Laura kan je alles vertellen over hoe het traineeship eruit ziet, wat er van je wordt verwacht, wat de mogelijkheden binnen het traineeship zijn en tips geven.

Lydia van den Brink – trainee in onderwijs

Lydia van den Brink is docent Frans bij het VAVO Rijnmond College en volgt daarnaast een traineeship in onderwijs. Ze heeft in Utrecht een BA Franse Taal en Cultuur gedaan en in 2016 haar masterdiploma Interculturele Communicatie behaald. Ze heeft stage gelopen bij de Hogeschool Utrecht bij het masterprogramma ‘Expert in Nieuwkomersonderwijs’ en daarna werkervaring opgedaan als Projectmedewerker bij Taal doet meer en als Medewerker Onderwijs & Ontwikkeling bij Stichting Lezen & Schrijven.

Trainees in onderwijs leidt leergierige en ondernemende professionals op tot docenten die grenzen overstijgen en veranderingen creëren in het voortgezet onderwijs. Met behulp van een tweejarig traject op maat haal je een eerstegraads lesbevoegdheid, doe je waardevolle werkervaring op in de klas als docent en ontvang je direct een marktconform salaris. Je volgt trainingen die aansluiten op jouw behoeften én zet zelf projecten op die het onderwijs verrijken. Daarvoor werk je intensief samen met oud- en medetrainees en de vele bedrijven en organisaties in het netwerk van trainees in onderwijs. Je werkt actief aan je persoonlijke ontwikkeling en wordt hierbij begeleid door verschillende trainers en opleiders.

Ben je benieuwd of dit traineeship ook iets voor jou is? Lydia vertelt je er op 13 januari meer over!

Aanmelden is verplicht en kan hier.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Drift 21, Sweelinckzaal (ingang via Drift 27)
Entree
Gratis
Aanmelden

Aanmelden is verplicht. Je kunt je hier aanmelden.