Your Perspective: traineeships

tot
Your Perspective NGO

Dit evenement zou eigenlijk 18 maart plaatsvinden maar is door de nasleep van het schietincident verplaatst naar 25 maart. Mogelijk zijn niet alle sprekers die hieronder staan aanwezig, maar je zult nog steeds een goed beeld krijgen van wat een traineeship is.

 

Ben jij straks afgestudeerd maar ben je nog niet uitgeleerd? Dan zou je voor een traineeship kunnen solliciteren. Kom op maandag 18 maart naar Your Perspective: Traineeships en stel al je vragen aan alumni van onze faculteit die een traineeship doen!

Een traineeship is startersbaan waarin je tegelijkertijd ook een opleiding volgt. Dat kan een wo- of hbo-opleiding zijn, maar ook een serie coachingsbijeenkomsten of een andere vorm van opleiding. Voor een traineeship heb je doorgaans geen werkervaring nodig. Meestal duurt een traineeship 1-2 jaar en werk je gedurende die periode aan verschillende opdrachten voor organisaties als een overheidsinstantie of een groot bedrijf. Je hebt vast wel eens gehoord van het Rijkstraineeprogramma, maar er zijn nog veel meer traineeprogramma’s.

In Your Perspective: Traineeships duiken we twee uur lang in de wereld van de traineeships via de ervaringen van onze eigen alumni. Hoe is de selectie voor zo’n programma? Kun je als afgestudeerd literatuurwetenschapper ook een traineeship in de bankenwereld doen? En wat verdien je als trainee? Je kunt al je vragen gedurende twee uur aan alumni van diverse opleidingen stellen.


Sprekers


Sjoukje Wypkje Sikkema (MA Applied Ethics '18)

Talent in Huis

Talent in Huis biedt een traineeprogramma van werken, opleiden en ontwikkelen. Jonge, hoogopgeleide talenten maken in anderhalf jaar tijd kennis met het werk van de woningcorporatie en ontwikkelen zich in sneltreinvaart tot jonge leiders in het sociaal domein. Sjoukje is dit jaar van start gegaan bij Talent in Huis, en was eerder actief bij Starters4Communities.


Marit Berends (MA Cultuurgeschiedenis van Modern Europa '17)

LVW Trainees

Leenaers Verloop Van der Westen is een klein fondsenwervingsbureau dat jonge mensen binnen een jaar het vak leert van fondsenwerven door training en praktijkervaring te bieden bij verschillende opdrachtgevers. Het uitgangspunt is dat de trainee aan het einde van het traineeship actief blijft bij de opdrachtgever. Marit is momenteel via deze traineeship werkzaam bij het Spoorwegmuseum.


Lieke Brakkee (BA Nederlandse Taal en Cultuur en MA Neerlandistiek ’17)

Trainee in Onderwijs

In dit programma worden de trainees opgeleid tot eerstegraads docent en tot onderwijsvernieuwer. De docentenopleiding wordt volledig vergoed en trainees worden vanaf dag 1 betaald.


Peter Sperber (BA Filosofie en RMA Philosophy, PhD in de filosofie ’17)

Rijkstrainee

In dit traineeship van de Rijksoverheid wordt de trainee gekoppeld aan een ministerie, in Peters geval het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Hij heeft opdrachten uitgevoerd voor dit ministerie, maar ook gewerkt voor Logius en de SER. Vanaf maart werkt Peter op de directie Woningmarkt van BZK.


Gitta Camfferman (MA History of Politics and Society ’18)

Trainee De Toekomst van Brabant

Sinds september 2018 is Gitta werkzaam als trainee bij de provincie Noord Brabant via het traineeship de Toekomst van Brabant. Op dit moment bij de Gemeente Moerdijk, onderdeel Inwonersparticipatie en Vrijwillige Inzet. Zij zal 3 x 8 maanden op verschillende plekken op provinciaal, waterschaps of gemeentelijk niveau gaan ontdekken waar haar kwaliteiten liggen en met welke gebieden zij graag werkt, op basis van een fulltime contract. Daarnaast besteedt zij 20% van haar tijd aan persoonlijke ontwikkeling.


Ella Verwijmeren (BA Communicatie- en Informatiewetenschappen '18)

Calco Masterclass trainee

De Calco MasterClass is een tweejarig IT-traineeship, dat bestaat uit 2 maanden opleiding en een opdracht van 22 maanden bij een opdrachtgever (bijvoorbeeld Schiphol, Nationale Nederlanden, Ahold en PostNL). Tijdens de opleiding leer je alle ins en outs van IT. Je gaat zelf een applicatie ontwikkelen, doet kennis op over topics als Scrum, Agile en de Cloud en behaalt verschillende IT-certificaten. Vervolgens ga je je specialiseren in een richting die bij jou past.


Als je vragen hebt over toegankelijkheid, neem contact met ons op.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Aanmelden

Aanmelden is verplicht. Meld je aan op deze pagina.