Your Perspective: Boekenwereld (schrijven en uitgeven)

tot
Your Perspective NGO

Here you can find this event in English.

Houd je van lezen of schrijven? Wil jij werken in de uitgeverswereld of droom je ervan om (gepubliceerd!) schrijver te worden? Ben je benieuwd welke stappen je moet zetten om een netwerk op te bouwen en jezelf te ontwikkelen als professional in het literaire veld? Of ben je gewoon heel erg geïnteresseerd in boeken en vraag je je af welke verschillende banen er in de 'boekenwereld' mogelijk zijn en of je daar brood mee kunt verdienen? Kom dan naar ons evenement en laat je inspireren door alumni Geesteswetenschappen die werken in de boekenwereld! 

Sprekers

Kiki Bolwijn is alumn van het bachelorprogramma Literatuurwetenschap aan de UU en volgde daarna de Master tot redacteur aan de UvA. Dat Kiki houdt van schrijven blijkt uit hun studies en werk: Hen werkt nu als zelfstandig schrijfdocent bij The Writer’s guide (to the galaxy) waarin hen schrijfgroepen begeleidt. Daarnaast werkt hen als zelfstandig redacteur en werkte hiervoor op nog veel meer plekken in de boekenwereld: uitgeverij Das Mag, Bookaroo, het literatuurhuis en boekhandel Steven Sterk.

In 2022 gaf Tessel ten Zweege het boek ‘dat zou jij nooit toelaten’ bij Uitgeverij de Geus uit, waarna in 2023 ‘Femicidie: tot de dood ons scheidt’ volgde. Naast haar werk als auteur werkt ze ook voor Omroep Human waar ze als onderzoeker, schrijver en redacteur werkt en bovendien haar eigen programma heeft. Tessel deed de bachelor Literary & Cultural Analysis aan de UvA, de research master Gender Studies aan de UU en de MA Crossover Creativity aan de HKU.

Milou Munsters volgde de bachelor Taal- en cultuurstudies en leerde daarna door om als docent aan de slag te kunnen via de MA kunstgeschiedenis: educatie en communicatie. Naast dat ze het lesgeven heel leuk vindt, heeft ze ook een passie voor verhalen vertellen. Dit kwam in 2023 tot uiting in het door haar geschreven boek ‘niet bepaald sexy’, over haar ervaringen met seks en hoe die verschilde van hoe andere vrouwen daar in literatuur over schreven.

Door haar stage bij Uitgeverij Kluitman, kon Elles van Roosmalen doorstromen naar een functie als bureauredacteur bij dezelfde uitgeverij. Daar ontvangt ze teksten van auteurs, beoordeelt en bewerkt deze en begeleid de schrijver in het schrijfproces. Naast haar werk als bureauredacteur werkt ze ook als freelance vertaler, redacteur en schrijver.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Let op gewijzigde locatie: Drift 21, 1.05
Aanmelden

Meld je hier aan