27 juni 2019 van 12:30 tot 17:00

Workshop ‘Stoppen met roken’

Op donderdag 27 juni van 12.30 tot 17.00 uur kun je in zaal 1.22 in het David de Wiedgebouw deelnemen aan een workshop ‘Stoppen met roken’. In de cursus leer je hoe je kunt stoppen zonder gewichtstoename, trucjes of hulpmiddelen. De cursus is eenmalig en de bijeenkomst duurt 4,5 uur.

De workshop is als volgt opgebouwd:

  • Waarom rook je (nou echt)?
  • Waarom is stoppen zo ingewikkeld (fysiek en mentaal)?
  • Hoe niet te stoppen (o.a. minderen, onthouding, vervangen, eten, medicijnen en twijfel).
  • Hoe wel te stoppen en wat je precies kunt verwachten nadat je gestopt bent.

Tijdens de workshop wordt ieder uur een korte rookpauze ingelast. Het doorroken tijdens de bijeenkomst is een cruciaal onderdeel van de workshop, omdat nieuwe inzichten alleen blijvend worden aangenomen als je ze zelf ‘gevoeld’ hebt. Na de workshop rookt iedereen zijn laatste sigaret en ontvang je een diploma met daarop een samenvatting van de cursus en het telefoonnummer van de trainer.

Nazorg

Na afloop ontvang je de hele workshop per e-mail. De nazorg bestaat uit onbeperkte telefonische counseling van de trainer tijdens werkdagen. Tot twee jaar na de workshop ontvang je als ex-roker gemiddeld om de vier maanden een e-mail met daarin informatie over hoe je je nu voelt en welk risico’s bij deze fase horen.

Kosten

Deelname aan de workshop is geheel gratis voor UU-studenten en -medewerkers, inclusief de nazorg.

Meedoen?

Je meldt je aan door het aanmeldformulier in te vullen. Er zijn zestig plaatsen beschikbaar. Zijn er meer aanmeldingen? Dan krijgen medewerkers en studenten die werken of studeren in het Bestuursgebouw en het Marinus Ruppertgebouw voorrang. Het Leuvenplein is namelijk de eerste buitenlocatie die rookvrij wordt (19 juli 2019).

De workshop wordt verzorgd door Stichting Ik Stop Ermee.

Andere ondersteuning bij stoppen met roken?

Past een cursus niet bij je, maar wil je wel stoppen met roken? Kijk op deze site of bekijk in de flyer welke andere ondersteuning beschikbaar is. Je kunt bijvoorbeeld een verzoek doen voor een zelfhulpboek.

Rookvrij UU-terrein

De Universiteit Utrecht wil een veilige en gezonde omgeving bieden aan haar medewerkers. Daarom worden de buitenterreinen gefaseerd rookvrij. In pilots wordt uitgeprobeerd wat wel en niet werkt. Uiteraard is de keuze om wel of niet te roken je eigen verantwoordelijkheid.

Meer informatie

Lees meer over het rookvrij maken van de UU-terreinen of stuur een e-mail naar rookvrij@uu.nl.

Begindatum en -tijd
27 juni 2019 12:30
Einddatum en -tijd
27 juni 2019 17:00