Verlengde aanmelddeadline het Da Vinci Project

Van tot
Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Meld je hier aan
Aanmelden

Ben je op zoek naar een interdisciplinaire honourscursus over duurzaamheid? In het Engelstalige Da Vinci Project overstijg je facultaire grenzen. In dit kortlopende honoursprogramma (10 EC) werk je samen met studenten en wetenschappers van andere vakgebieden aan vraagstukken op het gebied van duurzaamheid

Programma 
In een groep van vijf studenten, afkomstig van verschillende opleidingen, werk je aan een real-life challenge op het gebied van duurzaamheid. Hierbij kun je denken aan schone lucht, duurzame huisvesting en afval gebruiken als hulpbron. De challenges worden aangeleverd door stakeholders van buiten de UU, variërend van de private sector tot lokale en nationale overheden. Je volgt workshops over Design Thinking en neemt deel aan Collegetours met sprekers uit verschillende vakgebieden gelieerd aan het thema duurzaamheid. Tijdens de Design Thinking workshops leer je methodes om je creativiteit te trainen. Je leert te falen en ontdekt dat falen een essentiële stap is in het maken van voorruitgang. Via de methode van Design-thinking en een learning-by-doing aanpak bouw je een prototype als oplossing voor de real-life challenge. Tijdens een afsluitende bijeenkomst pitch je, samen met je team, de oplossing en prototype aan de externe partner.  

Praktische informatie

  • 10 EC, te volgen bovenop je bachelorprogramma
  • Open voor tweede- en derdejaars bachelorstudenten en pre-master studenten
  • Engelstalig programma
  • Van september 2022 tot januari 2023 (blok 1 & 2)
  • Op maandag- en donderdagavond
  • Aanmelddeadline 23 augustus 2022

Ben je bereid om nieuwe dingen te proberen en wil je in interdisciplinaire teams werken aan real-life challenges gericht op duurzaamheid? En bovenal, ben je niet bang om te falen? Meld je dan aan voor het Da Vinci Project!