Uitreiking Diversity & Inclusion Award

tot

Kom naar de uitreiking van de Diversity & Inclusion Award 2023.

De jaarlijkse Diversity & Inclusion Award wordt uitgereikt aan een student, een medewerker of een team dat zich het afgelopen jaar  op een bijzondere wijze hebben ingezet voor diversiteit en inclusie bij de Universiteit Utrecht. Naast de Diversity & Inclusion Award ontvangt de winnaar een bedrag van € 2.500, dat kan worden ingezet voor diversiteitsbevordering bij de Universiteit Utrecht.

Programma

14.00 uur Welkom - Janneke Plantenga, Diversity Dean
14.05 uur Laudatio’s
14.20 uur Twee genomineerden vertellen over hun initiatieven
14.30 uur Gedichten - Myra-Lot Perrenet, EDI Office
14.35 uur Twee genomineerden vertellen over hun initiatieven
14.45 uur Bekendmaking winnaar - Janneke Plantenga
15.00 - 16.00 uur Borrel

De uitreiking van de Diversity & Inclusion Award wordt ook online uitgezonden via live stream

De genomineerden

Organisatie UU/HU-boot CanalPrideUtrecht

Met de gezamenlijke boot van de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht bij de Utrecht Canal Pride 2022 heeft het organisatieteam de zichtbaarheid van de lhtbiq+-gemeenschap vergroot binnen de universiteit. Ook zorgde het team voor een uitstekende samenwerking met de Hogeschool Utrecht.

Charisma Hehekaya

Promovendus Charisma Hehekaya heeft zich ingezet voor steun aan studenten, die als  eerste in hun gezin zijn gaan studeren. Hiervoor heeft zij het Eerste Generatie Fonds en University Pioneers opgericht. Het Eerste Generatie Fonds verleent financiële steun aan eerste-generatie studenten. De University Pioneers community is er om eerste-generatie studenten beter wegwijs maken in het studentenleven en ze stimuleren om het beste uit hun talenten te halen.

Chahida Bouhamou

Chahida Bouhamou, medewerker U-Talent en docent Interdisciplinaire Sociale Wetenschap, heeft een zichtbare bijdrage geleverd aan het vergroten van diversiteit zowel onder studenten als ook onder medewerkers. Zo heeft ze onder meer het project Nuu! opgezet met als doel vwo-leerlingen met een bi-culturele achtergrond te interesseren voor een sociaalwetenschappelijke studie. Daarnaast is ze projectleider van U-Talent University Pioneers, een programma om eerste-generatie-studenten uit de vwo-bovenbouw goed voor te bereiden op de overgang naar het hoger onderwijs, en projectleider van de University Pioneers Community, een community voor en door eerste-generatie-studenten.

Vereniging VUUR (Lijst VUUR)

De vereniging zet zich al ruim 15 jaar in voor het werven en trainen van student-raadsleden, die via de medezeggenschap bijdragen aan een diversere en inclusievere universiteit. Ook zorgt de vereniging voor verbinding en continuïteit binnen de wisselende groep student-raadsleden.

 

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Academiegebouw, Belle van Zuylenzaal
Aanmelden

Aanmeldformulier