27 oktober 2021 van 12:30 tot 16:30

Training Wat is jouw teamrol (Engelstalig)

Promoveren kan een eenzaam proces zijn. Er wordt van je verwacht dat je zelfstandig werkt aan je onderzoeks- en schrijfwerkzaamheden. Tegelijkertijd moet je samenwerken met promovendi en wetenschappers van je afdeling. Daarnaast werk je voor sommige van je (extra-curriculaire) onderzoeksactiviteiten samen met mensen en professionals van verschillende achtergronden. Het ontwikkelen van je teamwork skills als wetenschapper is de sleutel tot professioneel succes en welzijn in het werk. Welke rol neem jij het liefst aan in een team?

In deze workshop krijg je een introductie tot verschillende theorieën over teamrollen. We zullen ons vervolgens toespitsen op de 9 rollen van de Belbin teamrol theorie. Je vult een zelfevaluatievragenlijst in om je eigen teamrolvoorkeur(en) te verkennen. Als groep zullen we een inventarisatie maken en je leert meer over de sterke punten en mogelijke valkuilen die bij elke rol horen. Je krijgt ook een groepsopdracht om de verschillende teamrollen verder te ervaren en om te begrijpen hoe deze rollen complementair zijn. Afsluitend kijken we hoe je jouw teamrolvoorkeuren binnen je PhD-project en, mogelijk, de volgende stap in je carrière maximaal kunt benutten.

Na deze workshop heb je een beter begrip van groepsdynamiek en je eigen teamrolvoorkeuren. Dit kan je helpen om de samenwerking zowel aangenamer als productiever te maken. Afgezien van deze voordelen kan het je ook inspireren in het proces van loopbaanoriëntatie en -planning.

Voor wie

Promovendi van alle graduate schools, ongeacht contract type of jaar van jouw project; Postdocs en tijdelijke docenten van alle faculteiten, ongeacht contract type dienstverband (pilot)

Trainers

Rutger-Jan Scholtens

Gratis toegankelijk

Certificate of proof of attendance verkrijgbaar via de trainer

Aanmelden

Ons no-show beleid

Wij bieden graag gratis diensten aan vanuit Career Services aan alle studenten van de Universiteit Utrecht. Echter: Gratis betekent niet vrij van verantwoordelijkheden. Onze activiteiten zijn regelmatig ruime tijd van tevoren volgeboekt. Voor iedere late annulering of no-show, hebben we een aantal studenten dat de activiteit graag had bijgewoond, moeten teleurstellen. Dit is hoe we te werk gaan:

  • Wanneer je je voor een training hebt aangemeld, verwachten we dat je de training daadwerkelijk bijwoont;
  • Wanneer je je aanmelding moet annuleren, doe dit dan zo vroeg mogelijk, uiterlijk 24 uur van te voren;
  • Wanneer je niet komt opdagen zonder kennisgeving, kun je gedurende acht weken niet meer deelnemen aan activiteiten van Career Services. Twee no-shows betekent dat je niet meer kunt deelnemen voor de rest van het studiejaar.

Vragen?

Kun je de bijeenkomst niet bijwonen, twijfel je of de bijeenkomst relevant is voor jou of heb je een andere vraag over de bijeenkomst? Stuur dan een mail naar careerservices@uu.nl.

Begindatum en -tijd
27 oktober 2021 12:30
Einddatum en -tijd
27 oktober 2021 16:30