Training Tackle Stress met Mindfulness (Engelstalig)

tot

Als promovendus kun je veel druk ervaren. Mogelijk ervaar je stress omdat je financiering moet regelen, vanwege het streven naar excellente onderzoeksresultaten of doordat je afhankelijk bent van je promotor. Daarnaast moet er ook veel werk worden verzet. Soms is het moeilijk om zelfstandig te werken en kun je schuldgevoelens ervaren door uitstelgedrag.

In deze workshop gaan we dieper in op het fenomeen stress. We zullen de voordelen en valkuilen ervan opmerken. Je gaat voor je eigen situatie onderzoeken hoe het wordt getriggerd en op welke manieren het zich manifesteert. We zullen best practices bespreken die je kunnen helpen meer ontspanning te ervaren. Een van de methoden waar we ons met name op zullen richten, is mindfulness. Deze combinatie van oosterse meditatietechnieken en westerse psychologie kan je helpen stress te verminderen. We zullen een aantal oefeningen doen om je geest te kalmeren, je lichaam bewust te ontspannen en onaangename situaties aan te pakken. We trainen onze aandacht om bewuster te zijn in het hier en nu en onze beslissingen bewust te nemen.

Deze workshop is een inleiding tot mindfulness, het doel is om je te laten ervaren wat dit omvat. Het regelmatig doen van de oefeningen is nodig voor duurzame resultaten. Je kunt de oefeningen thuis doen, waarvoor handige apps en links beschikbaar worden gesteld.

Na deze sessie bent je van harte welkom om deel te nemen aan onze wekelijkse sessies in het Meditation Lab. Hier worden begeleide meditaties aangeboden om je aandacht te trainen.

Voor wie

Promovendi van alle graduate schools, ongeacht contract type of jaar van jouw project; Postdocs en tijdelijke docenten van alle faculteiten, ongeacht contract type dienstverband (pilot)

Trainers

Jacky Limvers

Gratis toegankelijk

Geen kosten

Aanmelden

Ons no-show beleid

Wij bieden graag gratis diensten aan vanuit Career Services aan alle studenten van de Universiteit Utrecht. Echter: Gratis betekent niet vrij van verantwoordelijkheden. Onze activiteiten zijn regelmatig ruime tijd van tevoren volgeboekt. Voor iedere late annulering of no-show, hebben we een aantal studenten dat de activiteit graag had bijgewoond, moeten teleurstellen. Dit is hoe we te werk gaan:

  • Wanneer je je voor een training hebt aangemeld, verwachten we dat je de training daadwerkelijk bijwoont;
  • Wanneer je je aanmelding moet annuleren, doe dit dan zo vroeg mogelijk, uiterlijk 24 uur van te voren;
  • Wanneer je niet komt opdagen zonder kennisgeving, kun je gedurende acht weken niet meer deelnemen aan activiteiten van Career Services. Twee no-shows betekent dat je niet meer kunt deelnemen voor de rest van het studiejaar.

Vragen?

Kun je de bijeenkomst niet bijwonen, twijfel je of de bijeenkomst relevant is voor jou of heb je een andere vraag over de bijeenkomst? Stuur dan een mail naar careerservices@uu.nl.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Marinus Ruppertgebouw 032