24 mei 2019 van 09:30 tot 12:30

Training Solliciteren met een functiebeperking

Solliciteren is voor bijna iedereen spannend. Als  je een functiebeperking hebt, heb je misschien extra vragen over hoe een gesprek zal gaan. Welke vragen kun je verwachten van een werkgever? Hoe breng je jouw vaardigheden  onder woorden? Wanneer kun je jouw functiebeperking het best aan de orde stellen?

Er zijn verschillende tips en tricks om je goed voor te bereiden op een sollicitatie. Via een praktijkgerichte training word je geholpen om met meer zelfvertrouwen te solliciteren naar een baan of stageplek. In drie uur tijd worden verschillende kanten belicht van het solliciteren. Zo leer je wat specifieke en transferable skills zijn en welke jij bezit. Je leert hoe je jouw kwaliteiten als gevolg van je functiebeperking ter sprake brengt en wat jij nodig hebt om in die baan te functioneren. Ook word je bewust gemaakt van het perspectief van de werkgever en analyseren we een vacature om te zien wat dat is voor deze baan.  Daarnaast oefen je een stukje van een gesprek  om te zien wat goed gaat – en wat beter kan.

Na het volgen van deze training weet je jouw vaardigheden beter onder woorden te brengen en je functiebeperking vanuit een positieve hoek te benaderen. Het geeft je gereedschap om een met vertrouwen een gesprek in te gaan en een werkgever te overtuigen van jouw kwaliteiten.

De training duurt 3 uur en wordt twee keer aangeboden.

Voor wie:
Deze training is bedoeld voor alle studenten en (pas) afgestudeerden van de Universiteit Utrecht die voorzien dat ze van dergelijke functiebeperkingen hinder zullen ondervinden op de werkvloer. Dit varieert van dyslexie, AD(H)D, concentratieproblemen en autisme tot chronische ziektes, fysieke beperkingen en psychische problemen.

Jacky Limvers

Ons no-show beleid

Wij bieden graag gratis diensten aan vanuit Career Services aan alle studenten van de Universiteit Utrecht. Echter: Gratis betekent niet vrij van verantwoordelijkheden. Onze activiteiten zijn regelmatig ruime tijd van tevoren volgeboekt. Voor iedere late annulering of no-show, hebben we een aantal studenten dat de activiteit graag had bijgewoond, moeten teleurstellen. Dit is hoe we te werk gaan:

• Wanneer je je voor een training hebt aangemeld, verwachten we dat je de training daadwerkelijk bijwoont;
  • Wanneer je je aanmelding moet annuleren, doe dit dan zo vroeg mogelijk, uiterlijk 24 uur van te voren;
  • Wanneer je niet komt opdagen zonder kennisgeving, kun je gedurende acht weken niet meer deelnemen aan activiteiten van Career Services. Twee no-shows betekent dat je niet meer kunt deelnemen voor de rest van het studiejaar.

Vragen?
Kun je de bijeenkomst niet bijwonen, twijfel je of de bijeenkomst relevant is voor jou of heb je een andere vraag over de bijeenkomst? Stuur dan een mail naar careerservices@uu.nl.

Begindatum en -tijd
24 mei 2019 09:30