20 september 2021 van 09:30 tot 12:30Career Services

Training Sollicitatiegesprek voorbereiden (Nederlandstalig)

Weet jij wat belangrijk is bij sollicitaties? Hoe jij je zo optimaal mogelijk kunt voorbereiden? In deze training word je bewust gemaakt van het perspectief van de werkgever en hoe je daar effectief op kunt inspelen. De focus wordt gelegd op het gesprek dat je voert om een baan of stageplaats te krijgen.

Voor deze training is het belangrijk dat je min of meer duidelijk hebt welke functies en organisaties jou aanspreken. Als je nog niet zo ver bent, volg dan eerst de training Arbeidsmarkt verkennen & netwerken. Wil je leren hoe  je een cv of brief schrijft? Ga dan naar de training CV en sollicitatiebrief opstellen.

In deze training werken we op basis van een door jou meegebrachte vacature. Je gaat na wat de werkelijke behoefte is van de organisatie en wat er nodig is om de functie te vervullen.  Vervolgens kijk je hoe jouw motivatie en ervaring daarop aansluiten en hoe je dat kunt overbrengen. Je oefent met veel voorkomende vragen in een sollicitatiegesprek en krijgt tips om je presentatie te optimaliseren.

Deze praktijkgerichte training helpt je om met meer zelfvertrouwen te solliciteren naar een baan of stageplaats. Na de bijeenkomst kun je een afspraak maken met een career officer om individueel je een sollicitatiegesprek te oefenen.

Voor wie
Studenten vanaf het derde studiejaar, (pas) afgestudeerden van de Universiteit Utrecht en PhD's

Thérèse Albers

Vragen?
​Kun je de bijeenkomst niet bijwonen, twijfel je of de bijeenkomst relevant is voor jou of heb je een andere vraag over de bijeenkomst? Stuur dan een mail naar careerservices@uu.nl.

Begindatum en -tijd
20 september 2021 09:30