Training Sollicitatiegesprek voorbereiden (Engelstalig)

tot

Weet jij wat belangrijk is bij sollicitaties? En hoe jij je zo optimaal mogelijk kunt voorbereiden? In deze training word je je bewust gemaakt van het perspectief van de werkgever en hoe je daar effectief op kunt inspelen. De focus wordt gelegd op het gesprek dat je voert om een baan of stageplaats te krijgen.

In deze training werken we op basis van een door jou meegebrachte vacature. Je gaat na wat de werkelijke behoefte is van de organisatie en wat er nodig is om de functie te vervullen.  Vervolgens kijk je hoe jouw motivatie en ervaring daarop aansluiten en hoe je dat kunt overbrengen. Je oefent met veel voorkomende vragen in een sollicitatiegesprek en krijgt tips om je presentatie te optimaliseren. 

Deze praktijkgerichte training helpt je om met meer zelfvertrouwen te solliciteren naar een baan of stageplaats. Na de bijeenkomst kun je een afspraak maken met een Career Officer om individueel een sollicitatiegesprek te oefenen.

Let op: Voor deze training is het belangrijk dat je min of meer duidelijk hebt welke functies en organisaties jou aanspreken. Als je nog niet zo ver bent, volg dan eerst de training Arbeidsmarkt verkennen & netwerken. Wil je leren hoe je een cv of brief schrijft? Ga dan naar de training CV en sollicitatiebrief schrijven.

Voor wie?

Studenten vanaf het derde studiejaar, (pas) afgestudeerden van de Universiteit Utrecht en promovendi van alle Graduate Schools.

Locatie

Marinus Ruppertgebouw, zaal 135

Trainer

Marjolein Bovens Wisse

Aanmelden

Ons no-show beleid

Wij bieden graag gratis diensten aan vanuit Career Services aan alle studenten en PhD kandidaten van de Universiteit Utrecht. Echter: gratis betekent niet vrij van verantwoordelijkheden. Onze activiteiten zijn regelmatig ruime tijd van tevoren volgeboekt. Voor iedere late annulering of no-show, hebben we anderen moeten teleurstellen. Dit is hoe we te werk gaan:

  • Wanneer je je voor een training hebt aangemeld, verwachten we dat je de training daadwerkelijk bijwoont;
  • Wanneer je je aanmelding moet annuleren, doe dit dan zo vroeg mogelijk, uiterlijk 24 uur van te voren;
  • Wanneer je niet komt opdagen zonder kennisgeving, kun je gedurende acht weken niet meer deelnemen aan activiteiten van Career Services. Twee no-shows betekent dat je niet meer kunt deelnemen voor de rest van het studiejaar.

Vragen?

​Kun je de bijeenkomst niet bijwonen, twijfel je of de bijeenkomst relevant is voor jou of heb je een andere vraag over de bijeenkomst? Stuur dan een mail naar: careerservices@uu.nl.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Marinus Ruppertgebouw, zaal 135