17 oktober 2019 van 13:30 tot 16:30

Training Pak stress aan (Engelstalig)

Studeren, een bijbaan, bestuurswerk, sporten, sociale activiteiten…een volle agenda en gevoelde prestatiedruk laten soms weinig gelegenheid om de teugels te laten vieren. Als de boog te lang strak staat, wordt het steeds lastiger om echt te ontspannen.  Dit kan leiden tot hoge stresslevels. Dat is onaangenaam en ook ongezond. Soms brengt het ook piekeren met zich mee.

In deze training bekijken hoe stress ontstaat en hoe je verschijnselen ervan kunt herkennen. We brengen in kaart wat jij kunt doen om ermee om te gaan. Wat is voor jou ontspannend? Hoe zorg je dat je dat (meer) gaat doen?

We doen ook een paar mindfulness-oefeningen. Je traint daarmee je aandacht, waardoor je bewuster kunt zijn van de gesteldheid van je lichaam en geest. Je kunt die oefeningen ook thuis doen, waardoor je mogelijk meer rust kunt vinden en bewuster kunt ontspannen.

We onderzoeken ook welke overtuigingen ten grondslag kunnen liggen aan je stress. Moet je altijd aardig zijn? Perfect? Moet je alles aankunnen?

Deze training is voor iedereen die last heeft van stress en bereid is dat te onderzoeken en het aan te pakken. Je krijgt meer inzicht en skills om dat te doen. Het is een interactieve training, waar je ook kunt leren van de ervaringen van de anderen.

Alle UU studenten

Jacky Limvers

Gratis toegankelijk

Ons no-show beleid

Wij bieden graag gratis diensten aan vanuit Career Services aan alle studenten van de Universiteit Utrecht. Echter: Gratis betekent niet vrij van verantwoordelijkheden. Onze activiteiten zijn regelmatig ruime tijd van tevoren volgeboekt. Voor iedere late annulering of no-show, hebben we een aantal studenten dat de activiteit graag had bijgewoond, moeten teleurstellen. Dit is hoe we te werk gaan:

• Wanneer je je voor een training hebt aangemeld, verwachten we dat je de training daadwerkelijk bijwoont;
  • Wanneer je je aanmelding moet annuleren, doe dit dan zo vroeg mogelijk, uiterlijk 24 uur van te voren;
  • Wanneer je niet komt opdagen zonder kennisgeving, kun je gedurende acht weken niet meer deelnemen aan activiteiten van Career Services. Twee no-shows betekent dat je niet meer kunt deelnemen voor de rest van het studiejaar.

Vragen?
Kun je de bijeenkomst niet bijwonen, twijfel je of de bijeenkomst relevant is voor jou of heb je een andere vraag over de bijeenkomst? Stuur dan een mail naar careerservices@uu.nl.

Begindatum en -tijd
17 oktober 2019 13:30