7 januari 2020 van 09:30 tot 12:30Career Services

Solliciteren voor introverten

Introvert of extravert zijn heeft te maken met waar je energie van krijgt. Introverten krijgen dat van op zichzelf zijn, van hun eigen gedachten en ideeën. Extraverten krijgen energie van hun omgang met andere mensen. Je wordt met deze aanleg geboren. Ongeveer 40% van de mensen zou introvert zijn, maar in veel werkomgevingen voeren extraverten de boventoon. Dat wordt vervolgens ook weerspiegeld in sollicitatiegesprekken.

Mensen met introverte aanleg vinden het vaak lastig zichzelf ‘’te verkopen’’, ook als ze prima geschikt zijn voor een bepaalde baan. Sommigen houden er niet van om in de schijnwerpers te staan, vrezen stiltes of dichtklappen. Anderen merken dat ze niet tot hun recht komen in gesprekken en vinden het vermoeiend om gesprekspartners van hun kwaliteiten te moeten overtuigen.

Herkenbaar? Misschien is de training solliciteren voor introverten iets voor jou. Werkgevers zitten namelijk vaak wél te springen om de kwaliteiten die een introverte sollicitant te bieden heeft.

Wat gaan we doen in de training?

  • We gaan in op kenmerken en kwaliteiten van introverte mensen
  • Je leert de dynamiek van sollicitatiegesprekken begrijpen
  • Je leert in een aantal stappen hoe je jezelf effectief kunt presenteren, met behoud van jouw authenticiteit

Je kunt na deze bijeenkomst ook deelnemen aan de training ‘Sollicitatiegesprek voorbereiden’ van Career Services. Daarin wordt meer specifiek ingegaan op de sollicitatie naar een bepaalde functie.

Trainer:        Jacky Limvers, Career Services

Wanneer:     Dinsdag 7 januari van 09.30 - 12.30

Locatie:        Bestuursgebouw, zaal 0.33A

Meld je hier aan

Begindatum en -tijd
7 januari 2020 09:30
Einddatum en -tijd
7 januari 2020 12:30