22 januari 2020 van 13:00 tot 17:00

Training Interculturele Communicatie (Engelstalig)

De interculturele ontmoetingen die je hebt op je werk verlopen vaak vanzelfsprekend. Je kunt je dan makkelijk identificeren met de ander ongeacht verschillen in taal of afkomst. Op andere momenten zal je echter verrast worden door de miscommunicaties die je hebt met mensen van een andere culturele achtergrond. Miscommunicatie kent vele oorzaken: van individuele verschillen in persoonlijkheid tot uit cultuur voortkomende verschillen in gedrag en overtuiging. Cultuur kan een verklaring bieden, maar is tegelijkertijd niet alles verklarend. 

In deze workshop verkennen we hoe culturele patronen ons denken, voelen en handelen kunnen beïnvloeden. We staan kort stil bij wat er eigenlijk bedoeld wordt met cultuur en het cultuurbegrip. We besteden vervolgens uitgebreid aandacht aan hoe je cultuur op praktische wijze kunt begrijpen en gebruiken. Je krijgt inzicht in hoe de Nederlandse cultuur wordt ervaren door andere culturen en hoe ‘wij’ andere culturen interpreteren. Door deze vergelijking leer je ook inschatten in hoeverre jij overeenkomt met de Nederlandse norm met betrekking tot – bijvoorbeeld – communicatie, besluitvorming en tijdsbeleving.

Na afloop van deze workshop ben jij je meer bewust van je eigen culturele patronen en hoe deze de communicatie met de culturele ander kunnen beïnvloeden. Zo ben je beter in staat om mogelijke miscommunicaties voorkomen. Dit maakt toekomstige interculturele ontmoetingen zowel leuker als effectiever.

Voor wie

Promovendi van alle graduate schools, ongeacht contract type of jaar van jouw project

Trainers
Rutger-Jan Scholtens

Gratis toegankelijk
Certificate of proof of attendance verkrijgbaar via de trainer

Aanmelden

Ons no-show beleid

Wij bieden graag gratis diensten aan vanuit Career Services aan alle studenten van de Universiteit Utrecht. Echter: Gratis betekent niet vrij van verantwoordelijkheden. Onze activiteiten zijn regelmatig ruime tijd van tevoren volgeboekt. Voor iedere late annulering of no-show, hebben we een aantal studenten dat de activiteit graag had bijgewoond, moeten teleurstellen. Dit is hoe we te werk gaan:

  • Wanneer je je voor een training hebt aangemeld, verwachten we dat je de training daadwerkelijk bijwoont;
  • Wanneer je je aanmelding moet annuleren, doe dit dan zo vroeg mogelijk, uiterlijk 24 uur van te voren;
  • Wanneer je niet komt opdagen zonder kennisgeving, kun je gedurende acht weken niet meer deelnemen aan activiteiten van Career Services. Twee no-shows betekent dat je niet meer kunt deelnemen voor de rest van het studiejaar.

Vragen?
Kun je de bijeenkomst niet bijwonen, twijfel je of de bijeenkomst relevant is voor jou of heb je een andere vraag over de bijeenkomst? Stuur dan een mail naar careerservices@uu.nl.

Begindatum en -tijd
22 januari 2020 13:00
Einddatum en -tijd
22 januari 2020 17:00