30 april 2019 van 17:15 tot 19:00

Training Hoe de recruiter kijkt

Als geesteswetenschapper word je breed opgeleid en ga je na je studie met een flink gevulde rugzak de wijde wereld in, maar soms zorgt dat juist ook voor kopzorgen. Voor welke functies kom je met jouw opleiding concreet in aanmerking en hoe spring jij met je studieachtergrond tussen alle andere sollicitanten uit? In dat geval is het goed om te weten wat er precies gebeurt wanneer jij je cv hebt verzonden naar een bedrijf. En hoe kun je inspelen op zulke processen?

Hoe denkt een recruiter?

Sjors ten Tije is alumnus van de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht en recruiter bij ASA Onderwijs in Utrecht, een bemiddelingsbureau voor landelijke onderwijsinstellingen in de breedste zin van het woord. Universiteiten, hogescholen, pedagogische klinieken en gemeenten kloppen bij hem aan voor docenten, orthopedagogen, onderwijsondersteuners en onderzoekers. Een bemiddelingsbureau neemt in de huidige markt steeds vaker taken van een HR-afdeling of personeelsadministratie over om geschikt en gekwalificeerd personeel voor bedrijven te vinden. Volledige sollicitatieprocedures worden tegenwoordig vaak aan bemiddelingsbureaus uitbesteed.

Deze interactieve training is bedoeld om jou te laten zien wat de positie van een recruiter in de huidige arbeidsmarkt is. Hoe vaak wordt jouw cv bekeken? Welke keuzes worden er op een recruitmentafdeling gemaakt? Is een motivatiebrief nog wel relevant? Is overkwalificatie een probleem voor afgestudeerde academici?

Na deze training weet jij hoe de arbeidsmarkt in elkaar zit en hoe jij je als geesteswetenschapper kunt onderscheiden van de rest. Je leert hoe je jouw sollicitatie aanpast aan bepaalde vacatures, bedrijven en situaties. Zo weet jij beter wat je wilt, wat je kunt verwachten en hoe je efficiënt en doeltreffend de juiste werkplek weet te vinden.

Voor wie?

Deze training is gericht op de geesteswetenschapper die zich in het derde studiejaar bevindt of pas is afgestudeerd. Uiteraard zijn studenten en afgestudeerden van andere faculteiten ook welkom.

Sjors ten Tije

Ons no-show beleid

Wij bieden graag gratis diensten aan vanuit Career Services aan alle studenten van de Universiteit Utrecht. Echter: Gratis betekent niet vrij van verantwoordelijkheden. Onze activiteiten zijn regelmatig ruime tijd van tevoren volgeboekt. Voor iedere late annulering of no-show, hebben we een aantal studenten dat de activiteit graag had bijgewoond, moeten teleurstellen. Dit is hoe we te werk gaan:

• Wanneer je je voor een training hebt aangemeld, verwachten we dat je de training daadwerkelijk bijwoont;
  • Wanneer je je aanmelding moet annuleren, doe dit dan zo vroeg mogelijk, uiterlijk 24 uur van te voren;
  • Wanneer je niet komt opdagen zonder kennisgeving, kun je gedurende acht weken niet meer deelnemen aan activiteiten van Career Services. Twee no-shows betekent dat je niet meer kunt deelnemen voor de rest van het studiejaar.

Vragen?

Kun je de bijeenkomst niet bijwonen, twijfel je of de bijeenkomst relevant is voor jou of heb je een andere vraag over de bijeenkomst? Stuur dan een mail naar careerservices@uu.nl.

Begindatum en -tijd
30 april 2019 17:15